IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Et Ürünleri (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/)
-   -   Tantuni Dürüm (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/76879-tantuni-durum.html)

Jayus 28 Ocak 2023 18:59

Tantuni Dürüm
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER
200 gr bonfile

2 lavaş

Yarım domates

1 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım soğan

10 dal maydanoz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

• 200 gr bonfileyi kasaptan ince dilimler halinde alın ve ince ince şeritler halinde kesin.
• Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup yüksek ateşte ısıtın.
• Isınan yağa etleri boşluklu olarak koyun. Etler yüksek ateşte kavrulurken yarım su bardağı sıcak suya, birer çay kaşığı sumak ve ekleyip karıştırın.
• Etler kavrulup yer yer kahverengileşince içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
• Sumaklı sudan arada tavaya döküp tantunici gibi tavada kalan lezzeti sıyırın.
• Orta ateşte arada tekrar su ekleyerek kavurmaya devam edin.
• Yarım soğanı piyazlık, 10 dal maydanozu da ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı sumakla karıştırın.
• Yarım domatesi küçük küçük yemeklik doğrayın.
• 2 adet lavaşı tavaya basıp lezzetlendirin ve 3 parçaya bölüp içlerine pişen tantuniyi paylaştırın.
• Sumaklı soğanı ve domatesi koyduktan sonra dürüm yapın.
• Dilerseniz limon ve maydanozla servis edip afiyetle yiyin.


KivanC 28 Ocak 2023 19:02

Alıntı:

FeRiDe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 288333)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER
200 gr bonfile

2 lavaş

Yarım domates

1 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım soğan

10 dal maydanoz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

• 200 gr bonfileyi kasaptan ince dilimler halinde alın ve ince ince şeritler halinde kesin.
• Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup yüksek ateşte ısıtın.
• Isınan yağa etleri boşluklu olarak koyun. Etler yüksek ateşte kavrulurken yarım su bardağı sıcak suya, birer çay kaşığı sumak ve ekleyip karıştırın.
• Etler kavrulup yer yer kahverengileşince içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
• Sumaklı sudan arada tavaya döküp tantunici gibi tavada kalan lezzeti sıyırın.
• Orta ateşte arada tekrar su ekleyerek kavurmaya devam edin.
• Yarım soğanı piyazlık, 10 dal maydanozu da ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı sumakla karıştırın.
• Yarım domatesi küçük küçük yemeklik doğrayın.
• 2 adet lavaşı tavaya basıp lezzetlendirin ve 3 parçaya bölüp içlerine pişen tantuniyi paylaştırın.
• Sumaklı soğanı ve domatesi koyduktan sonra dürüm yapın.
• Dilerseniz limon ve maydanozla servis edip afiyetle yiyin.


söylüyorum ayran istermisin :D

Jayus 28 Ocak 2023 19:04

Alıntı:

KivanC Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 288334)


söylüyorum ayran istermisin :D

İsterim .d

KivanC 28 Ocak 2023 19:07

Alıntı:

FeRiDe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 288335)


İsterim .d

2 tane yerim :D


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.