Tantuni Dürüm
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 200 gr bonfile 2 lavaş Yarım domates 1 çay kaşığı sumak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yarım soğan 10 dal maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı YAPILIŞI • 200 gr bonfileyi kasaptan ince dilimler halinde alın ve ince ince şeritler halinde kesin. • Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup yüksek ateşte ısıtın. • Isınan yağa etleri boşluklu olarak koyun. Etler yüksek ateşte kavrulurken yarım su bardağı sıcak suya, birer çay kaşığı sumak ve ekleyip karıştırın. • Etler kavrulup yer yer kahverengileşince içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. • Sumaklı sudan arada tavaya döküp tantunici gibi tavada kalan lezzeti sıyırın. • Orta ateşte arada tekrar su ekleyerek kavurmaya devam edin. • Yarım soğanı piyazlık, 10 dal maydanozu da ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı sumakla karıştırın. • Yarım domatesi küçük küçük yemeklik doğrayın. • 2 adet lavaşı tavaya basıp lezzetlendirin ve 3 parçaya bölüp içlerine pişen tantuniyi paylaştırın. • Sumaklı soğanı ve domatesi koyduktan sonra dürüm yapın. • Dilerseniz limon ve maydanozla servis edip afiyetle yiyin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:56. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.