03 Ocak 2023, 17:02 | #1 |
Meşhur İzmir Kelle Söğüşü
Meşhur İzmir Kelle Söğüşü Malzemelerimiz 1 koyun kellesi Kellenin üzerini geçecek kadar su 2 domates 1 kuru Soğan 1 demet maydanoz Ekmek arasına ilave etmek için dilediğiniz miktarda Bir tutam Karabiber Bir tutam Kimyon Bir tutam Pulbiber Bir tutamTuz Yapılışı Kelleyi güzelce yıkayıp temizleyelim (Buralarda bu tarz sakatatları temizleyip satan kasaplar olduğu için ben temizlenmiş kullandım) Temiz kelleyi kelleyi düdüklüye koyup kellenin hizasında sıcak su ekleyelim ve tencereyi gerektiği şekilde kapatalım. En az 1 saat pişirip kelleyi ocaktan alalım pişen kellenin suyunu süzüp soğuması için bir kenara alalım. (Mutlaka soğuması gerekir ) İyice soğuyan kellenin etlerini dikkatlice ayıralım . Kelle söğüşün en tatlı hali kellenin gözü ve diliyle yapılanıdır bana göre ama yanak severlerde az değildir. Etleri ayıklayıp ince ince doğrayalım. Daha sonra domates ve soğanları iri küpler halinde maydanozu da gelişi güzel doğrayalım. Ekmek arasına veya tabağa önce maydanoz daha sonra soğanı güzelce alalım . Üzerine kelle eti dilimlerini yerleştirip baharatlarını ve tuzunu eşit şekilde serpelim. En son domatesleri ilave edip ister tabakta servis şeklinde isterseniz de ekmek arası halinde servis edebilirsiniz . Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet şeker olsun.. |
|
|
03 Ocak 2023, 17:19 | #2 |
Ben seviyorum
________________
YAKNIZLIĞIMLA BAŞBAŞAYIM
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|