IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Ada

 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2023, 17:02   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Meşhur İzmir Kelle Söğüşü

Meşhur İzmir Kelle Söğüşü





Malzemelerimiz

1 koyun kellesi
Kellenin üzerini geçecek kadar su
2 domates
1 kuru Soğan
1 demet maydanoz
Ekmek arasına ilave etmek için dilediğiniz miktarda
Bir tutam Karabiber
Bir tutam Kimyon
Bir tutam Pulbiber
Bir tutamTuz



Yapılışı

Kelleyi güzelce yıkayıp temizleyelim (Buralarda bu tarz sakatatları temizleyip satan kasaplar olduğu için ben temizlenmiş kullandım)
Temiz kelleyi kelleyi düdüklüye koyup kellenin hizasında sıcak su ekleyelim ve tencereyi gerektiği şekilde kapatalım.
En az 1 saat pişirip kelleyi ocaktan alalım pişen kellenin suyunu süzüp soğuması için bir kenara alalım. (Mutlaka soğuması gerekir )
İyice soğuyan kellenin etlerini dikkatlice ayıralım .
Kelle söğüşün en tatlı hali kellenin gözü ve diliyle yapılanıdır bana göre ama yanak severlerde az değildir.
Etleri ayıklayıp ince ince doğrayalım.
Daha sonra domates ve soğanları iri küpler halinde maydanozu da gelişi güzel doğrayalım.
Ekmek arasına veya tabağa önce maydanoz daha sonra soğanı güzelce alalım .
Üzerine kelle eti dilimlerini yerleştirip baharatlarını ve tuzunu eşit şekilde serpelim.
En son domatesleri ilave edip ister tabakta servis şeklinde isterseniz de ekmek arası halinde servis edebilirsiniz .

Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet şeker olsun..
Bade bunu beğendi.
 
Alt 03 Ocak 2023, 17:19   #2
Standart

Ben seviyorum

________________

YAKNIZLIĞIMLA BAŞBAŞAYIM
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:01.