IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Et Ürünleri (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/)
-   -   Meşhur İzmir Kelle Söğüşü (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/74899-meshur-izmir-kelle-sogusu.html)

Ada 03 Ocak 2023 17:02

Meşhur İzmir Kelle Söğüşü
 
Meşhur İzmir Kelle Söğüşü

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemelerimiz

1 koyun kellesi
Kellenin üzerini geçecek kadar su
2 domates
1 kuru Soğan
1 demet maydanoz
Ekmek arasına ilave etmek için dilediğiniz miktarda
Bir tutam Karabiber
Bir tutam Kimyon
Bir tutam Pulbiber
Bir tutamTuz



Yapılışı

Kelleyi güzelce yıkayıp temizleyelim (Buralarda bu tarz sakatatları temizleyip satan kasaplar olduğu için ben temizlenmiş kullandım)
Temiz kelleyi kelleyi düdüklüye koyup kellenin hizasında sıcak su ekleyelim ve tencereyi gerektiği şekilde kapatalım.
En az 1 saat pişirip kelleyi ocaktan alalım pişen kellenin suyunu süzüp soğuması için bir kenara alalım. (Mutlaka soğuması gerekir )
İyice soğuyan kellenin etlerini dikkatlice ayıralım .
Kelle söğüşün en tatlı hali kellenin gözü ve diliyle yapılanıdır bana göre ama yanak severlerde az değildir.
Etleri ayıklayıp ince ince doğrayalım.
Daha sonra domates ve soğanları iri küpler halinde maydanozu da gelişi güzel doğrayalım.
Ekmek arasına veya tabağa önce maydanoz daha sonra soğanı güzelce alalım .
Üzerine kelle eti dilimlerini yerleştirip baharatlarını ve tuzunu eşit şekilde serpelim.
En son domatesleri ilave edip ister tabakta servis şeklinde isterseniz de ekmek arası halinde servis edebilirsiniz .

Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet şeker olsun..

sihirbaz 03 Ocak 2023 17:19

Ben seviyorum


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.