14 Aralık 2022, 12:51 | #1 |
Tavuk Midye
Tavuk Midye Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tavuk göğsü 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı karbonat Bulamak İçin: 1 su bardağı un Kaplaması İçin: 1,5 çay kaşığı tuz 1 su bardağı un 1 çay kaşığı kekik 1 şişe maden suyu(200 ml) 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Sosu İçin: 1 su bardağı süzme yoğurt 4 yemek kaşığı mayonez 2 diş sarımsak(ezilmiş) 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay bardağı ceviz(dövülmüş) 1 avuç dereotu(kıyılmış) Nasıl Yapılır? *Geniş bir kaseye koyduğunuz tavukların üzerine su ve karbonatı ekleyip karıştırın, 30 dakika buzdolabında dinlendirin. *Ayrı bir kasede maden suyu, un, tuz, kekik, ezilmiş sarımsak ve kırmızı toz biberi koyu akışkan bir kıvam alana dek karıştırın. *Dinlendirdiğiniz tavukları porsiyonlayarak şişe geçirin. *Unu yayvan bir kaseye alın ve şişe geçirdiğiniz tavukları bulayın. *Ardından baharatlı karışıma bulayın ve kızgın yağda tavuklar pişene ve dış kısmı altın sarısı rengini alana dek kızartın. *Sosu için; bir kasede süzme yoğurt, mayonez, sarımsak, elma sirkesi, tuz, ceviz ve dereotunu karıştırın. *Pişmiş olan midye tavukları sosla birlikte servis edin. Afiyet olsun. ^aLıntı^ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|