IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2022, 12:51   #1
Vav
Kayıtlı Üye
Vav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Tavuk Midye

Tavuk Midye Tarifi İçin Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karbonat

Bulamak İçin:
1 su bardağı un

Kaplaması İçin:
1,5 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kekik
1 şişe maden suyu(200 ml)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Sosu İçin:
1 su bardağı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak(ezilmiş)
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı ceviz(dövülmüş)
1 avuç dereotu(kıyılmış)



Nasıl Yapılır?
*Geniş bir kaseye koyduğunuz tavukların üzerine su ve karbonatı ekleyip karıştırın, 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
*Ayrı bir kasede maden suyu, un, tuz, kekik, ezilmiş sarımsak ve kırmızı toz biberi koyu akışkan bir kıvam alana dek karıştırın.
*Dinlendirdiğiniz tavukları porsiyonlayarak şişe geçirin.
*Unu yayvan bir kaseye alın ve şişe geçirdiğiniz tavukları bulayın.
*Ardından baharatlı karışıma bulayın ve kızgın yağda tavuklar pişene ve dış kısmı altın sarısı rengini alana dek kızartın.
*Sosu için; bir kasede süzme yoğurt, mayonez, sarımsak, elma sirkesi, tuz, ceviz ve dereotunu karıştırın.
*Pişmiş olan midye tavukları sosla birlikte servis edin. Afiyet olsun.


^aLıntı^
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:54.