17 Haziran 2022, 15:48 | #1 |
KremaLı TavukLu Ve MantarLı GüveÇ
Kremalı Tavuklu Ve Mantarlı Güveç Tarifi İçin Malzemeler •750 gram tavuk kuşbaşı •400 gram mantar •2 adet kırmızı biber •1 adet domates •1 yemek kaşığı biber salçası •Yarım yemek kaşığı domates salçası •1 adet soğan •6-7 diş sarımsak •Sıvı yağ •Tavuk baharatı •Tuz •Üzeri İçin; NasıL Yapılır? 1 kutu krema (200 gramlık) Kaşar Peyniri Kremalı Tavuklu Ve Mantarlı Güveç Tarifi Yapılışı Soğan, sarımsak ve kırmızı biber doğranır. Tavaya alınıp içine biraz yağ koyup kavrulur. Tavuklarda ayrı bir tavada kavrulur. Mantarları küçük doğrayıp haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp tavuğun içine ekliyoruz. Bu karışımı da kavurduğumuz soğanların içine ekliyoruz. Baharatlarını ve salçasını ekleyip böylece de kavuruyoruz. En son küp küp doğradığımız domatesi tavuğun içine ekleyip domates yumuşayana kadar pişirip altını kapatıyoruz. Güveç kalıplarına eşit şekilde paylaştırıyoruz. Ben bu malzeme için 6 adet güveç kalıbı kullandım. Tavuğu koyduktan sonra üzerine bir kutu kremayı eşit şekilde paylaştırıyoruz. Fırın tepsisine dizilip güveç kalıplarının yarısına gelecek şekilde tepsiye su koyuyoruz. 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Çıkartıp üzerine rendelediğimiz kaşarı koyuyoruz, böylece de 10 dakika pişiyoruz. Ve afiyet olsun
________________
𝐵𝑒𝑛𝑖𝑚 𝑒𝑛 𝑠𝑒𝑣𝑑𝑖𝑔𝑖𝑚 𝑠𝑜𝑧, 𝑠𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛 𝑑𝑢𝑦𝑑𝑢𝑔𝑢𝑚 𝑏𝑒𝑛𝑑𝑖𝑟.
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|