Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Haziran 2022, 15:48   #1
Jayus
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart KremaLı TavukLu Ve MantarLı GüveÇ



Kremalı Tavuklu Ve Mantarlı Güveç Tarifi İçin Malzemeler

•750 gram tavuk kuşbaşı
•400 gram mantar
•2 adet kırmızı biber
•1 adet domates
•1 yemek kaşığı biber salçası
•Yarım yemek kaşığı domates salçası
•1 adet soğan
•6-7 diş sarımsak
•Sıvı yağ
•Tavuk baharatı
•Tuz
•Üzeri İçin;

NasıL Yapılır?

1 kutu krema (200 gramlık)
Kaşar Peyniri
Kremalı Tavuklu Ve Mantarlı Güveç Tarifi Yapılışı
Soğan, sarımsak ve kırmızı biber doğranır. Tavaya alınıp içine biraz yağ koyup kavrulur.
Tavuklarda ayrı bir tavada kavrulur.
Mantarları küçük doğrayıp haşlıyoruz.
Haşlandıktan sonra suyunu süzüp tavuğun içine ekliyoruz.
Bu karışımı da kavurduğumuz soğanların içine ekliyoruz.
Baharatlarını ve salçasını ekleyip böylece de kavuruyoruz.
En son küp küp doğradığımız domatesi tavuğun içine ekleyip domates yumuşayana kadar pişirip altını kapatıyoruz.
Güveç kalıplarına eşit şekilde paylaştırıyoruz. Ben bu malzeme için 6 adet güveç kalıbı kullandım.
Tavuğu koyduktan sonra üzerine bir kutu kremayı eşit şekilde paylaştırıyoruz.
Fırın tepsisine dizilip güveç kalıplarının yarısına gelecek şekilde tepsiye su koyuyoruz.
180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Çıkartıp üzerine rendelediğimiz kaşarı koyuyoruz, böylece de 10 dakika pişiyoruz. Ve afiyet olsun
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."