27 Haziran 2021, 23:40 | #1 |
Kaburga Dolması
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kaburga Dolması Tarifi İçin Malzemeler 2.5 kg kaburga (koyun eti~sağ göğüs kısmı) 250 gr tereyağı 150 gr kabuğu soyulmuş badem içi 300 gr kıyma 1 soğan 750 gr pirinç 2 yemek kaşığı domates salçası 1 demet maydanoz 2 su bardağı sıcak su Tuz Kırmızı toz biber Karabiber Kaburga Dolması Nasıl Yapılır? Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kaburganın yağlı kısmından cep şeklinde kesin. Tereyağını tencereye alıp eritin. Badem ve kıymayı ekleyip kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye alıp birkaç dakika kavurun. Kıyılmış maydanoz, baharat ve tuz ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyip kısık ateşte pirinçler hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Hazırladığınız pilavı kaburgaya açtığınız cebe doldurun. Etin ağız kısmını iplikle dikin. Kaburganın her yerine salça sürüp yağda kızartın. Sıcak fırına alıp 2 saat boyunca pişirin. Sıcak servis yapın. Şefin Yorumu: Dolma yapacağınız kaburgayı kasapta özel olarak kestirip içini dolduracağınız kısmı cep şeklinde açtırın. |
|
|
28 Haziran 2021, 00:45 | #2 |
Görüntüye bak aman allahim. Esmişsin yine @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımcım.
________________
|
|
|
28 Haziran 2021, 00:52 | #3 | |
Alıntı:
|
||
|
28 Haziran 2021, 00:55 | #4 |
O yeah keşke hepsini yapabilsek ama hüner gerek bir de uğraşmak için istek ;d
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|