09 Aralık 2023, 17:24 | #1 |
Coq Au Vin
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kökeni Fransız mutfağına dayanan coq au vin, mantar, sarımsak ve havuç ile pişirilmiş bir tavuk yemeğidir. Fransız mutfağında şarapla hazırlanan bu yemek, defne yaprağı, maydanoz ve kekik gibi malzemelerle zenginleştirilir. Malzemeleriniz hazırsa, Fransız mutfağından nefis coq au vin tarifine geçebiliriz. Malzemeler; 6 adet tavuk but 1 adet havuç 4 diş sarımsak 4 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 700 ml su ya da et suyu 1 çay kaşığı tane karabiber 5 dal maydanoz 1 adet defne yaprağı 1 adet karanfil 1 dal taze kekik 18 adet arpacık soğan Tuz 300 gr mantar 2 kaşık limon suyu 1 yemek kaşığı tereyağı Taze kekik 3 dal maydanoz Nasıl Yapılır; Tencereye yağ alınır. Tavuk butların her iki yüzeyine tuz ve karabiber koyularak tavda renk alana kadar kızartılır. Kenara alınır. Aynı tavada kesilmiş havuç, soğan ve sarımsak sotelenir. Un ilave edilerek kavrulur. Suyun bir kısmı eklenerek 5 dakika pişirilir ardından kalan su, tavuklar, kekik dalı ve maydanoz eklenerek kapağı kapalı yarım saat kadar pişirilir. Ardından arpacık soğanlar eklenerek pişirilmeye devam edilir. Mantarlar temizlenerek 2-3 parçaya bölünür. Tavaya yağ eklenir, limon suyu ve 2 kaşık normal su ile mantarlar pişirilir. Mantarlar tavukların içerisine eklenir. Afiyet olsun.
________________
"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|