IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Et Ürünleri (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/)
-   -   Coq Au Vin (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/112389-coq-au-vin.html)

Jayus 09 Aralık 2023 17:24

Coq Au Vin
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kökeni Fransız mutfağına dayanan coq au vin, mantar, sarımsak ve havuç ile pişirilmiş bir tavuk yemeğidir. Fransız mutfağında şarapla hazırlanan bu yemek, defne yaprağı, maydanoz ve kekik gibi malzemelerle zenginleştirilir. Malzemeleriniz hazırsa, Fransız mutfağından nefis coq au vin tarifine geçebiliriz.

Malzemeler;

6 adet tavuk but
1 adet havuç
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
700 ml su ya da et suyu
1 çay kaşığı tane karabiber
5 dal maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 adet karanfil
1 dal taze kekik
18 adet arpacık soğan
Tuz
300 gr mantar
2 kaşık limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Taze kekik
3 dal maydanoz

Nasıl Yapılır;

Tencereye yağ alınır. Tavuk butların her iki yüzeyine tuz ve karabiber koyularak tavda renk alana kadar kızartılır. Kenara alınır.
Aynı tavada kesilmiş havuç, soğan ve sarımsak sotelenir. Un ilave edilerek kavrulur.
Suyun bir kısmı eklenerek 5 dakika pişirilir ardından kalan su, tavuklar, kekik dalı ve maydanoz eklenerek kapağı kapalı yarım saat kadar pişirilir.
Ardından arpacık soğanlar eklenerek pişirilmeye devam edilir.
Mantarlar temizlenerek 2-3 parçaya bölünür. Tavaya yağ eklenir, limon suyu ve 2 kaşık normal su ile mantarlar pişirilir.
Mantarlar tavukların içerisine eklenir. Afiyet olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.