09 Ağustos 2021, 23:49 | #1 |
Patlıcan Kebabı Tarifi
PATLICAN KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER 500 gram kıyma 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş) ½ demet maydanoz 2 diş sarımsak 1 su bardağı bayat ekmek 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 3 adet patlıcan 3 adet kiraz domates (boş yerlere eklemek için) Üzeri için: 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak su 1 adet rendelenmiş domates 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 adet yeşilbiber 1 diş ezilmiş sarımsak PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR? Geniş bir kaseye aldığınız 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan ve yarım demet maydanozu ilave edin. 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiberi ekleyin. Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin. İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanla köfteleri birleştirin. Fırın kabına sırasıyla dizerek yerleştirin ve boş kalan yerleri kiraz domatesle doldurun. Sosu için ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıyla 1 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve son olarak 2 adet doğranmış yeşil biberle 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyip tekrar karıştırın. Sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tercihen turbo veya fanlı fırında 50-60 dakika kadar pişirin. Ev usulü, mis gibi fırında patlıcan kebabınız hazır. Afiyet olsun! PÜF NOKTASI Patlıcanların acı tadını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip kullanabilirsiniz. Fırınlamadan önce yemeğinizin üzerine 4-5 parça minik tereyağı ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz.[/CENTER]
________________
Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|