13 Ağustos 2021, 17:16 | #1 |
Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Tavuk
TATLI EKŞİ SOSLU ÇITIR TAVUK Malzemeler 1 parça tavuk göğüs 1 parça tavuk kemiksiz but 2 tane kapya biber 5-6 tane tatlı kıl biber 4 çorba kaşığı nişasta (mısır, buğday ikisi de olur) 4 çorba kaşığı ketçap 8 çorba kaşığı pekmez 3 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı pul biber 2 çorba kaşığı susam 6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 bardak yasemin pirinci 5 dal taze soğan 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı 1,5 su bardağı yasemin pirincini suyu berraklaşana kadar bir kaç tur yıkayın. Suyunu iyice süzdükten sonra tencereye ekleyip ocağın altını açın. Tencereye 3 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Pilav kaynamaya başladıktan sonra en küçük ocağın en kısık ateşinde 13-15 dakika pişirmeye devam edin 5 dal taze soğanın beyaz kısımlarını ince ince, yeşil kısımlarını verevli 3-4 cm uzunluğunda doğrayın. Tencerenin kapağını açınca pilavı biraz sulu görebilirsiniz hiç sorun değil altını kapatıp taze soğanları ekleyin. Çatal ile havalandırarak karıştırın. Kenarda dinlenmeye bırakın. Birer parça tavuk göğsü ile kemiksiz budu kuşbaşı doğrayın. Birer tatlı kaşığı tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pişerken çıtır çıtır olması için 4 çorba kaşığı nişasta ekleyip tavukları nişastaya bulayın. Geniş bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip yağ ısınınca tavukların fazla nişastalarını alıp tavaya koyup kızartın. Tavukların her tarafları renk alıp altın sarısı olunca mutfak havlusu koyduğunuz bir tabağa çıkartın. 2 tane kapya biberi uzunlamasına ortadan ikiye bölüp, 1-2 parmak genişliğinde şeritler halinde doğrayın. 6 tane kıl biberin başlarını kesip 2 parmak genişliğinde doğrayın. Tavuğun lezzetli tatlı ekşi sosu için, geniş bir kaseye 4 çorba kaşığı ketçap, 8 çorba kaşığı pekmez, 3 çorba kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyip karıştırın. Dilerseniz 1-2 kaşık soya sosu da ilave edebilirsiniz. Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip yağ ısındıktan sonra biberleri ekleyip yüksek ateşte kavurmaya başlayın. 1-2 dakika sonra biberlerin dışı renk aldığında tavukları ve 2 çorba kaşığı susamı ekleyin. Eğer kavrulmuş susam kullanacaksanız susamları sosun içerisine ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırarak yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp ilk harı geçince sosu tavaya ekleyin, sosu ekledikten sonra tavada tavukları çok bekletmeden tabağa alın ki tavanın sıcağı ile sos çok kalınlaşmasın. Pilavı tabağa yayıp üzerine çıtır çıtır tatlı ekşi soslu tavuğu koyunca geriye afiyetle ve muhabbetle yemek kalıyor. Alıntıdır.
________________
❤ B ❤ |
|
|
13 Ağustos 2021, 17:19 | #2 |
Yapsanda yesek emeğine sağlık.
________________
Bir Kadının Sevgisi Erkekteki Adamlığı Gördüğü Yerde Başlar.
|
|
|
13 Ağustos 2021, 17:23 | #3 |
Offf ki ne offf
________________
|
|
|
13 Ağustos 2021, 17:29 | #4 |
________________
❤ B ❤ |
|
|
13 Ağustos 2021, 17:32 | #5 | |
Alıntı:
________________
|
||
|
13 Ağustos 2021, 17:55 | #6 |
Of acıktım süper
________________
|
|
|
13 Ağustos 2021, 17:57 | #7 |
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abesine yardım eder.
________________
❤ B ❤ |
|
|
13 Ağustos 2021, 20:37 | #8 |
Açken bir daha uğrayayım konuya ;d
________________
|
|
|
13 Ağustos 2021, 21:01 | #9 | |
Alıntı:
________________
Bir Kadının Sevgisi Erkekteki Adamlığı Gördüğü Yerde Başlar.
|
||
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|