IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2021, 18:46   #1
MaviRuhluAdam
CaNeRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sürmene bıçağı nasıl yapılır?

Mutfaklarımıza gelen ve namı tüm dünyada bilinen Sürmene bıçağı nasıl yapılır geçmişten bu güne kadar neler değişti, neler aynı kaldı bir bakalım. Sürmene bıçağı yapımında çok eskiden, köprülerden yada vagon raylarından alınan demirlerden faydalanılırdı. Buradan alınan demirler yarılıp, ocakta dövülerek bıçak elde edilirdi. Bıçakların

Sürmene bıçağı nasıl keskin hale getirilir?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Keskin olması için demire su verme işlemi yapılırdı. Bu su verme işlemi o zamanlarda balıkçılık yaygın olduğu için, Yunus balığının yağı ile yapılırdı. Fakat sonraları bu su verme işlemi yasaklandı. Normal su ile demire su verme işlemi yapılmaya başladı. Fakat bıçak yine de kalitesinden ve keskinliğinden hiç bir şey kaybetmedi. Çünkü, o zamanlarda bıçak yapmak için kullanılan bütün malzemeler el yapımıydı. Bıçaklar vagon raylarından ve köprülerden alınan demirlerle yapıldığı için, çabuk paslanırdı. Fakat eskilerin söylediğine göre paslanan bıçak iyiymiş.

Şimdi, modern teknolojinin gelmesi ile bıçak yapımı da kolaylaştı. Artık, yapılan bıçaklarda ithal çelik kullanılıyor ve artık paslanmıyor. Zaman ilerledikçe, teknoloji ile beraber, el yapımı Sürmene bıçakları da yerini özel makinalar yapıyor. Fakat yinede bu işin aşıkları, özel elemeği zamanlarına devam ediyorlar. Özel işlemeli, kılıflı birbirinden güzel Çakı ve bıçak yaparak bu zanaatı devam ettiriyorlar. Geçmişten bu güne kadar değişim gösteren Sürmene bıçağı nasıl yapılır hangi işlemlerden geçer bildiğimiz kadarı ile anlatmaya çalıştık. Kalitesi ve keskinliği tartışılamayan dünyaca bilinen en özel bıçaktır.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:22.