IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Haziran 2021, 19:33   #1
GameOver
AkGün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Botilinum Toxini Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Bazı cerrahi yöntemlere alternatif olarak yada birlikte kullanılmaktadır. Botilinum toksini kozmetik kullanım dışında baş ağrısı, spastisite, distoni, hemifasiyal spazm, tortikollis, blefarospazm, siyalore, bruksizim, migren, mesane disfonksiyonunda, prematür ejekülasyon tedavisinde kullanılmaktadır.

Botilinum toksini nedir ?

Botilinum toksini Clostridium botilinum adlı bakterinin toksinidir. Yedi farklı tipte botilinum toksini tanımlanmıştır. Piyasada aynı etki mekanizması ile etki eden farklı kompozisyonda 3 preparat vardır. Toksin sinir kas kavşağında nöromuskuler iletiyi engelleyerek kaslarda geçici bir felç hali yaratarak etki etmektedir. İlk uygulamaya çıktığında tam paralizi yapılarak kas hareketi geçici olarak felç edilmekte idi ancak günümüzdeki uygulamalarda kas hareketini azaltıcı daha doğal bir görünüm elde edecek dozlar uygulanmaktadır.

Botilinum Toxini hangi bölgelere uygulanır?

Botilinum toksini enjeksiyonu uygulaması iki kaş arası, alın bölgesi, orta ve alt yüz bölgesi, dudaklar ve ağız çevresi, göz çevresi, burun sırtı ve boyun bölgesine uygulanabilmektedir. Uygulama dozu her bölge ve kas grubuna göre değişmektedir. Bu bölgelerdeki kırışıklıkları düzeltmek amaçlı kullanılır.

Botilinum toksini – Botilinum Toxini uygulaması öncesi dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İşlem öncesi aspirin, vitamin E ve non-steroid antienflamatuar ilaçlar eğer tıbben engel yoksa 5-7 gün öncesinde kesilmelidir. Uygulama öncesi ve sonrası bölgeye buz uygulaması ağrı, şişlik, morluk ve kanamayı azaltır. Uygulanacak saha alkol ile temizlenecekse alkolün uçması beklenir. Alkol toksinin etkinliğini azaltabilir. Alkol içermeyen antiseptiklerle sahanın temizlenmesi tercih edilir. Uygulanacak bölgedeki makyaj, ruj ve yabancı cisimler işlem öncesi temizlenmelidir. İğne korkusu olan ve ağrı eşiği düşük kişilerde uygulanacak bölgeye yüzeyel lokal anestezi yapılabilir. İşlem yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Dolgu işlemi ile birlikte yapılabilir. Botilinum toksininin etkisi 24-72 saat aralığında görülür. Eğer ek doz ihtiyacı varsa bu 14 gün sonunda değerlendirilmelidir. Botilinum toksinin etki süresi 3-4 ay arasındadır. 3-4 ay sonrası tekrarlanması gerekir.

Botilinum Toxini hangi durumlarda yapılmaz?

Hamile ve emzirenlerde botilinum toksini uygulaması yapılmaz. Myastenia gravis(bir tür sinir- kas kavşağı hastalığı), Eaton-Lambert sendromu, motor nöron hastalıklarında botilinum toksini uygulaması yapılmamalıdır. Bazı ilaçlar toksinin etkisini arttıracağı için kullandığınız ilaçlar konusunda mutlaka doktorunuza bilgi veriniz. Uygulama alanında enfeksiyon varsa işlem yapılmamalıdır. Albümin yada botilinum toksini preparatı içeriğine alerjisi olan hastalarda uygulama yapılmaz.

Botilinum toksini (Botilinum Toxini ) uygulaması sonrası karşılaşılabilecek olumsuz durumlar nelerdir?

Botilinum toksini uygulaması sonucu karşılaşılabilecek olumsuz sonuçlar; uygulama bölgesinde morarma, şişlik, baş ağrısı, üst göz kapağı düşüklüğü, asimetri, şaşılık, bulantı, güçsüzlük, grip benzeri bulgular ve çift görme şeklinde sıralanabilir. Ancak bu etkiler geçicidir ve sık görülmezler.
________________

۰۪۫.۪۫۰𝓑𝓪𝔃𝓲 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻 ,𝓫𝓪𝔃𝓮𝓷 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻۰۪۫.۪۫۰
𝑪𝒊𝒌𝒂𝒓 𝒊𝒍𝒊𝒔𝒌𝒊𝒍𝒆𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 , 𝒔𝒂𝒉𝒕𝒆 𝒅𝒐𝒔𝒕𝒍𝒖𝒌𝒍𝒂𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 𝒎𝒊𝒅𝒆𝒎𝒊 𝒃𝒖𝒍𝒂𝒏𝒅𝒊𝒓𝒊𝒚𝒐𝒓

۰۪۫.۪۫۰AkGün۰۪۫.۪۫۰



 
Alt 20 Haziran 2021, 19:53   #2
Kayıtlı Üye
By_Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeğine sağlık

________________

&KalpFm&
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:04.