IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Eğitim Haberleri Eğitim dünyasından tüm haberlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Rü_

 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Ağustos 2021, 09:26   #1
emotions and memories
Rü_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Erdoğan, MEB’den istifa eden Ziya Selçuk’un yerine Mahmut Özer’i getirdi..

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, görevinden istifa etti. Yerine bakan yardımcısı Mahmut Özer atandı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, gerek Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurulu gerekse bakanlıkta etkili olduğu ifade edilen vakıf ve cemaatler ile bütçe sıkıntısı nedeniyle “tepki olarak” istifa ettiğine işaret ediliyor.

Selçuk’un istifası ve Özer’in atanmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı atama kararı, dün gece yayımlandı. Kararda, “Selçuk’un görevden affını istediği ve affının kabul edildiği” belirtildi.

İMAM HATİP KÖKENLİ
Selçuk’un yerine getirilen yeni bakan Özer, Tokat İmam Hatip Lisesi mezunu. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünü bitiren Özer, 2010-2017 yılları arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin rektörlüğü görevini üstlendi. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Vekilliği, Türk Standartları Enstitüsü Genel Kurul üyeliği görevlerinde de bulunan Özer, 2017’de ÖSYM Başkanlığı’na atandı. Özer, 2018’de Milli Eğitim bakan yardımcılığına atanmıştı. 2016-2017 yıllarında Türkiye gazetesinde yazarlık yapan Özer, halen İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanlığı’nı ve Türkiye Maarif Vakfı’nın Mütevelli Heyeti üyeliği görevini yürütüyor.

‘EMİR ERİ MİYİM?’
Selçuk’un istifası ise eğitim kulislerinde “tepki istifası” olarak değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurulu nedeniyle çift başlılık olduğu ve “Selçuk’un bu duruma uyum sağlayamadığı” yorumları yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyesi Ömer Özyılmaz, yakın bir süreçte sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Selçuk’un “bugünü kurtaracak bir politika üretemediğini” belirterek “Bakandan kaynaklanan bu beceriksizlikten dolayı, bir nesli/kuşağı kaybetmek üzereyiz” ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) gibi vakıflar ve cemaatlerin de bakanlıkta etkili konumda bulunduğuna dikkat çekiliyor. Bakanlığa yeterince bütçe ayrılmaması, bu nedenle başta ek öğretmen ataması ve bakanlık kaynakları ile uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere yeterli teknik desteğin yapılamaması gibi nedenlerden “Selçuk’un elinin bağlandığı” ve bu nedenle istifa kararı aldığının altı çiziliyor. Selçuk’un, özellikle salgın sürecinde milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitime erişememesi nedeniyle de eleştirilerin odağı haline geldiğine ve bu sürecin kendisini yıprattığına da dikkat çekiliyor. Selçuk’un, daha önce yakın çevresine, “Bakan mıyız, emir eri miyiz belli değil” dediği ileri sürülmüştü.

2 KIRILMA NOKTASI
Selçuk’un bakan olarak atanmasının ardından Öğretmenlik Meslek Yasası’nın çıkarılmasına yönelik vaadi bulunuyordu. Ancak bu vaadini gerçekleştiremedi. Andımız’ın yeniden okullarda okutulmasına ilişkin davada da bakanlık, “Andımız’ın yeniden okutulmaması” yönünde görüş bildirmiş ve bu görüş tepki çekmişti. Selçuk’un kardeşi Oktay Selçuk’un yönetiminde olduğu bir şirketin de birçok okula 25 milyon liralık satış yaptığı iddiası uzun süre gündemdeki yerini korumuştu. Selçuk’un, bakanlığa gelmeden önce sahibi olduğu Maya Okulları ile “Adnan Oktar örgütünde kızları örgüte kazandırmakla görevli olduğu” iddia edilen Altuğ Revnak Eti’nin kurucusu olduğu Doğa Bilimleri Derneği’nin işbirliği yaptığı da ortaya çıkmıştı.

SELÇUK: YANINIZA YENİDEN HOŞ GELDİM
Ziya Selçuk, kararın yayımlanmasının ardından da sosyal medya hesabından Erdoğan’a teşekkür etti. Selçuk, öğrencilere “Yanınıza yeniden hoş geldim. İsterim ki ülkemize, güzel ahlaka, güzel Türkçemize, o heybetli ve derin kültürümüze tutunarak dünyanın güzellik ve iyiliklerine uzanın, bilim ve bilgiyi derin bir nefes gibi içinize çekin” ifadelerini kullandı.

ÜÇ YENİ BAKAN YARDIMCISI
Ziya Selçuk, bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederken, yeni bakan Özer’in de ilk mesajı hedeflerinin “gerekli tüm tedbirlerin alınarak okulları yüz yüze eğitime hazır hale getirmek olduğunu” kaydetti. Bakanlığa üç yeni bakan yardımcısı da ataması yapıldı. Buna göre Ahmet Emre Bilgili, Petek Aşkar ve Sadri Şensoy, bakan yardımcısı oldu. Halihazırda bakan yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Safran sosyal medya hesabından görev süresinin son bulduğu açıklamasını yaptı, ancak Safran’ın görevden alındığına ilişkin bir karar yayımlanmadı.

Cumhuriyet Gazetesi-Alıntı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
BoSs bunu beğendi.
 
Alt 07 Ağustos 2021, 10:20   #2
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mahmut Özer kimdir bir bakmak lazım (: neyse.

________________

 
Alt 07 Ağustos 2021, 10:41   #3
Kayıtlı Üye
KheS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kendisi istifa etmediği sürece kimin istifa ettiğinin bi önemi yok.

________________

𝔾𝕖𝕃𝕖ℂ𝕖𝕂𝕥𝕖ℕ 𝔹𝕒ℍ𝕤𝕖𝔻𝕖𝕟𝕃𝕖ℝ𝕚ℕ 𝔾𝕚𝔻𝕚ş𝕚ℕ𝕖 ℍ𝕒𝕊𝕥𝕒𝕐ı𝕄...
 
Alt 07 Ağustos 2021, 11:47   #4
Standart

Yanlış zamanda gelen doğru kişiydi bu adam. Çocuklarla ilgili, velinin halinden anlayan.. Bu adam bi anda neden istifa etti ve bi kaç saat içinde hemen nasıl kabul edilip yerine başkası atandı çok enteresan ya.

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 08 Ağustos 2021, 18:15   #5
Standart

aslında başkanlık sisteminin cilasıydı Ziya Selçuk. bakın kabineye siyaset dışı birini getiriyoruz, işi ehline veriyoruz ve amerikadaki gibiyiz kampanyasının bir ögesiydi.

heyecanlı da bir bakandı, çok hevesliydi ilk günlerde. umutlanmıştık ülkece.

şimdi sarayda bir eğitim bakanlığı var bide eğitim kurulu var. bu zaten bakanın istediklerini yapabilmesinde büyük bir engeldi. pek çok hayali ve ideali vardı, fakat bakanlığın önündeki o kurul en büyük engeliydi. son dönemde bu kurul üyeleri bakan Ziya Selçuk aleyhindeki tweetleri retweet ediyorlardı zaten. buradan bi sıkıntı olduğu açıkca görülüyordu.

mesela öğretmen açığı var dedi bakan, pandemide hazır fırsat varken okulların depreme güçlendirme çabası oldu, bakanlık olarak ek bütçe istedi ama alamadı. hatta cb bir konuşmasında öğretmen açığı da yok dedi, evet malesef yok dedi bu bir nevi bakana ayağını denk al demekti. ek bütçede reddedilince, bakan kendi başına bişeyler yapmaya çalıştı, hatta bağış yemekleri düzenlemiş fakat yine olmamış.

birde tarikatlar meselesi var. onun içine çok giriş yapmak istemiyorum ama, eğitim bakanlığını fena kıskaca almış olabilirler bu tarikatlar. siyasal islamdan gelmeyen bir adamdı Ziya Selçuk. bişeyler yapmaya gerçekten çalıştı, çalışmıştı. bu sistemde başarılı olamadı. çok yazık oldu.

güzel niyetleri vardı ama niyeti onay almadı. yetkisizlik sebepli o da affını istedi deniyor ama gönderildi sanırım.

yeni gelen bakan ise maarif vaktının -yurtdışındaki gülen okullarına el koydurulup, yeni maarif okul olarak değiştiren kişi- işte o vakfın başkan yardımcısıymış. ışıklar mı ışıkçılar mı öyle bir cemaattenmiş. imam hatip kökenli ve cb na sadık biri. zaten bu da bakan olmasındaki en temel şartlardan biri.



________________


eksik başlayan hiçbir hikaye, tamamlanmaz.
 
Alt 08 Ağustos 2021, 18:34   #6
Ozi
M.K.A
Ozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

TBMM gibi bakanlıklarda formaliteden duruyor. Yani pek bir işlevi yok çünkü karar bir kişinin onayı ile kabul ediliyor. Özetle o bir kişi ne isterse ne derse o olur. Pek kafa yormaya gerek yok.

________________

 
Alt 08 Ağustos 2021, 18:36   #7
Dalımı incitenin Ağacını kökünden Sökerim...
EsrarLı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yol geçen hanı oldu meclis önüne geleni bakan yapiyorlar öğretmenlik eğitimcilik deil bir ticaret membasi oldu oku öğretmen ol al maaşini rahatina bak eğitim öğretim kimin umrunda

________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:20.