Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ağustos 2021, 18:15   #5
Hikaye
Hikaye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

aslında başkanlık sisteminin cilasıydı Ziya Selçuk. bakın kabineye siyaset dışı birini getiriyoruz, işi ehline veriyoruz ve amerikadaki gibiyiz kampanyasının bir ögesiydi.

heyecanlı da bir bakandı, çok hevesliydi ilk günlerde. umutlanmıştık ülkece.

şimdi sarayda bir eğitim bakanlığı var bide eğitim kurulu var. bu zaten bakanın istediklerini yapabilmesinde büyük bir engeldi. pek çok hayali ve ideali vardı, fakat bakanlığın önündeki o kurul en büyük engeliydi. son dönemde bu kurul üyeleri bakan Ziya Selçuk aleyhindeki tweetleri retweet ediyorlardı zaten. buradan bi sıkıntı olduğu açıkca görülüyordu.

mesela öğretmen açığı var dedi bakan, pandemide hazır fırsat varken okulların depreme güçlendirme çabası oldu, bakanlık olarak ek bütçe istedi ama alamadı. hatta cb bir konuşmasında öğretmen açığı da yok dedi, evet malesef yok dedi bu bir nevi bakana ayağını denk al demekti. ek bütçede reddedilince, bakan kendi başına bişeyler yapmaya çalıştı, hatta bağış yemekleri düzenlemiş fakat yine olmamış.

birde tarikatlar meselesi var. onun içine çok giriş yapmak istemiyorum ama, eğitim bakanlığını fena kıskaca almış olabilirler bu tarikatlar. siyasal islamdan gelmeyen bir adamdı Ziya Selçuk. bişeyler yapmaya gerçekten çalıştı, çalışmıştı. bu sistemde başarılı olamadı. çok yazık oldu.

güzel niyetleri vardı ama niyeti onay almadı. yetkisizlik sebepli o da affını istedi deniyor ama gönderildi sanırım.

yeni gelen bakan ise maarif vaktının -yurtdışındaki gülen okullarına el koydurulup, yeni maarif okul olarak değiştiren kişi- işte o vakfın başkan yardımcısıymış. ışıklar mı ışıkçılar mı öyle bir cemaattenmiş. imam hatip kökenli ve cb na sadık biri. zaten bu da bakan olmasındaki en temel şartlardan biri.



________________


eksik başlayan hiçbir hikaye, tamamlanmaz.