IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2024, 11:49   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İlk Kez Bir İnsana Beyin Çipi Yerleştirildi

Nöroloji şirketi Neuralink, Elon Musk ve sekiz nörolog tarafından insan vücuduna yerleştirilebilir beyin-bilgisayar arayüzü geliştirmek amacıyla kuruldu. Musk, sosyal medya hesabından 28 Ocak Pazar günü, beyin-bilgisayar arayüzünün ilk kez bir insana yerleştirildiğini duyurdu. 29 Ocak Pazartesi günü ise çip yerleştirilen kişinin beyin aktivitesinin tespit edildiğini ve durumunun iyi olduğunu belirtti.

Her bir kablosuz Neuralink cihazı, bir cerrahi robotun beyin korteksine bağladığı 1000’den fazla süper ince, esnek iletkenden oluşan elektrot dizileri ve çip içeriyor. Musk, kişinin sinirsel aktivitesini yorumlamak için tasarlanan cihazla yalnızca düşünerek bir şeylerin kontrol edilebileceğini belirtiyor. Musk’a göre cihaz, örneğin beyindeki sinyalleri kullanarak düşünceleri metne dönüştürebilir.

Neuralink’in ilk cihazı Telepati olarak adlandırıldı. Musk, Telepati’nin telefon ve bilgisayarı sadece düşünerek kontrol etmeyi mümkün hâle getireceğini ve onu ilk kullanacak kişilerin uzuvlarını kullanma yeteneğini kaybedenler olacağını belirtti. Musk, ayrıca bu cihazın felç ve körlük gibi nörolojik rahatsızlıkların tedavi edilmesine yardımcı olacağını da belirtiyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Neuralink’in insanlar üzerinde yapılacak klinik çalışmalarını 2023’ün mayıs ayında onaylamıştı.

kaynak: bilimgenc.tubitak.gov.tr
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:23.