IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Dünyadan Haberler (https://www.ircforumu.org/dunyadan-haberler/)
-   -   İlk Kez Bir İnsana Beyin Çipi Yerleştirildi (https://www.ircforumu.org/dunyadan-haberler/120538-ilk-kez-bir-insana-beyin-cipi-yerlestirildi.html)

Alisa 19 Şubat 2024 11:49

İlk Kez Bir İnsana Beyin Çipi Yerleştirildi
 
Nöroloji şirketi Neuralink, Elon Musk ve sekiz nörolog tarafından insan vücuduna yerleştirilebilir beyin-bilgisayar arayüzü geliştirmek amacıyla kuruldu. Musk, sosyal medya hesabından 28 Ocak Pazar günü, beyin-bilgisayar arayüzünün ilk kez bir insana yerleştirildiğini duyurdu. 29 Ocak Pazartesi günü ise çip yerleştirilen kişinin beyin aktivitesinin tespit edildiğini ve durumunun iyi olduğunu belirtti.

Her bir kablosuz Neuralink cihazı, bir cerrahi robotun beyin korteksine bağladığı 1000’den fazla süper ince, esnek iletkenden oluşan elektrot dizileri ve çip içeriyor. Musk, kişinin sinirsel aktivitesini yorumlamak için tasarlanan cihazla yalnızca düşünerek bir şeylerin kontrol edilebileceğini belirtiyor. Musk’a göre cihaz, örneğin beyindeki sinyalleri kullanarak düşünceleri metne dönüştürebilir.

Neuralink’in ilk cihazı Telepati olarak adlandırıldı. Musk, Telepati’nin telefon ve bilgisayarı sadece düşünerek kontrol etmeyi mümkün hâle getireceğini ve onu ilk kullanacak kişilerin uzuvlarını kullanma yeteneğini kaybedenler olacağını belirtti. Musk, ayrıca bu cihazın felç ve körlük gibi nörolojik rahatsızlıkların tedavi edilmesine yardımcı olacağını da belirtiyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Neuralink’in insanlar üzerinde yapılacak klinik çalışmalarını 2023’ün mayıs ayında onaylamıştı.

kaynak: bilimgenc.tubitak.gov.tr


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.