IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2021, 21:20   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Böğürtlenli Panna Cotta

Böğürtlenli Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler


  • 2.5 çay bardağı süt (soğuk)
  • 250 ml. krema
  • 3 yaprak jelatin
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Böğürtlen sosu için:
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1/2 su bardağı su
  • 10 adet ahududu (isteğe göre)


Böğürtlenli Panna Cotta Nasıl Yapılır?


  • Bir kaseye soğuk su ve 2-3 adet buz koyun. Jelatinleri yumuşaması için bu kaseye koyarak 5 dakika bekletin.
  • Bir tencereye süt, krema, toz şeker ve vanilyayı alarak kısık ateşte pişirin.
  • Yumuşayan jelatinlerin suyunu sıkın. Kaynama noktasına gelen tatlıyı ocaktan alın.
  • Jelatinleri tatlı karışımına ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın.
  • Tatlıyı ikram edeceğiniz silikon kapları ıslatın ve fazla suyunu dökün.
  • Karışımı porsiyonlara eşit olarak paylaştırın.
  • Tatlının kıvam alması için buzdolabında en az 2 saat bekletin.
  • Böğürtlen sosu için; Sos tenceresine böğürtlen, ahududu, su ve toz şekeri alarak 5 dakika kaynatın.
  • Hazırladığınız sosu süzgeçten geçirin.
  • Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla birlikte karıştırın. Süzdüğünüz böğürtlen sosunu tekrar tencereye alın ve üzerine nişastalı suyu ekleyin.
  • Sosu kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
  • Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın ve soğuması için bekletin.
  • Soğuyan tatlıları servis tabaklarına ters çevirerek çıkartın. Üzerine hazırladığınız böğürtlen sosunu dökün.
  • İsteğe göre tatlının üst kısmına böğürtlen koyarak servis edin. Afiyet olsun.
lezzet


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:41.