Konu
:
Böğürtlenli Panna Cotta
Tekil Mesaj gösterimi
29 Temmuz 2021, 21:20
#
1
CURRY SAUCE
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
Böğürtlenli Panna Cotta
Böğürtlenli Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler
2.5 çay bardağı süt (soğuk)
250 ml. krema
3 yaprak jelatin
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
Böğürtlen sosu için:
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı böğürtlen
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı su
10 adet ahududu (isteğe göre)
Böğürtlenli Panna Cotta Nasıl Yapılır?
Bir kaseye soğuk su ve 2-3 adet buz koyun. Jelatinleri yumuşaması için bu kaseye koyarak 5 dakika bekletin.
Bir tencereye süt, krema, toz şeker ve vanilyayı alarak kısık ateşte pişirin.
Yumuşayan jelatinlerin suyunu sıkın. Kaynama noktasına gelen tatlıyı ocaktan alın.
Jelatinleri tatlı karışımına ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın.
Tatlıyı ikram edeceğiniz silikon kapları ıslatın ve fazla suyunu dökün.
Karışımı porsiyonlara eşit olarak paylaştırın.
Tatlının kıvam alması için buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Böğürtlen sosu için; Sos tenceresine böğürtlen, ahududu, su ve toz şekeri alarak 5 dakika kaynatın.
Hazırladığınız sosu süzgeçten geçirin.
Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla birlikte karıştırın. Süzdüğünüz böğürtlen sosunu tekrar tencereye alın ve üzerine nişastalı suyu ekleyin.
Sosu kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın ve soğuması için bekletin.
Soğuyan tatlıları servis tabaklarına ters çevirerek çıkartın. Üzerine hazırladığınız böğürtlen sosunu dökün.
İsteğe göre tatlının üst kısmına böğürtlen koyarak servis edin. Afiyet olsun.
lezzet
Alıntı Yap
CURRY SAUCE
Açık Profil bilgileri
CURRY SAUCE nickli üyeye özel mesaj gönderin
CURRY SAUCE - Daha fazla Mesajını bul