IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Temmuz 2021, 17:27   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Tavuk Katsu Curry

Tavuk Katsu Curry Tarifi İçin malzemeler


  • 1 paket tavuk but
  • 1 adet kuru soğan (İnce doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı garam masala
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 1 yemek kaşığı köri tozu
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı mısır unu (2 yemek kaşığı su ile açılmış)
  • 500 ml tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 100 g sade un (bir tutam tuz + bir tutam şeker ilave edilmiş)
  • 2 adet yumurta (Çırpılmış)
  • 200 g panko
Kızartmak için
  • Ayçiçek yağı


Tavuk Katsu Curry Nasıl Yapılır?


  • Wok veya derin bir tavaya ayçiçek yağını ekleyin ve soğanı 3 dakika çevirdikten sonra baharatları ve esmer şekeri ilave edin.
  • Hindistan cevizi sütü ile soya sosunu ekleyerek kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Sürenin sonunda tavuk suyunu ilave edin ve kaynayana kadar 10 dakika pişirin.
  • Defne yaprağını aldıktan sonra tüm malzemeyi bir robottan geçirin ve hazırladığınız mısır unu ile kıvam verin.
  • Tavuk butlarını ayrı ayrı kaplara aldığınız un, yumurta ve pankoya sırasıyla bulayıp ayçiçek yağında kızartın.
  • Servis tabağına önce hazırladığınız sosu daha sonra da tavuk butlarını yerleştirin ve sosu ekleyin. Arzuya bağlı olarak sade pilav ile servis edin.
lezzet


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:21.