- -
Tavuk Katsu Curry
(
https://www.ircforumu.org/dunya-mutfaklari/6013-tavuk-katsu-curry.html)
CURRY SAUCE |
25 Temmuz 2021 17:27 |
Tavuk Katsu Curry
Tavuk Katsu Curry Tarifi İçin malzemeler
- 1 paket tavuk but
- 1 adet kuru soğan (İnce doğranmış)
- 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı garam masala
- 400 ml Hindistan cevizi sütü
- 1 yemek kaşığı köri tozu
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı mısır unu (2 yemek kaşığı su ile açılmış)
- 500 ml tavuk suyu
- 1 çay kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 100 g sade un (bir tutam tuz + bir tutam şeker ilave edilmiş)
- 2 adet yumurta (Çırpılmış)
- 200 g panko
Kızartmak için
Tavuk Katsu Curry Nasıl Yapılır?
- Wok veya derin bir tavaya ayçiçek yağını ekleyin ve soğanı 3 dakika çevirdikten sonra baharatları ve esmer şekeri ilave edin.
- Hindistan cevizi sütü ile soya sosunu ekleyerek kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Sürenin sonunda tavuk suyunu ilave edin ve kaynayana kadar 10 dakika pişirin.
- Defne yaprağını aldıktan sonra tüm malzemeyi bir robottan geçirin ve hazırladığınız mısır unu ile kıvam verin.
- Tavuk butlarını ayrı ayrı kaplara aldığınız un, yumurta ve pankoya sırasıyla bulayıp ayçiçek yağında kızartın.
- Servis tabağına önce hazırladığınız sosu daha sonra da tavuk butlarını yerleştirin ve sosu ekleyin. Arzuya bağlı olarak sade pilav ile servis edin.
lezzet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:41. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.