IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2023, 13:35   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir?

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir?


Kabızlık, Gaz ve Şişkinlik Giderici
Keten Tohumu Yağı
Haziran ve ağustos ayları arasında sarı ya da mavimsi ipeğimsi çiçekleri ile dikkat çeken keten çiçeği, Latince’de Linum olarak tanınır. Çok faydalı anlamına gelen bitki köklü bir geçmişe sahiptir. Eski Mısırlılardan beri ekimi yapılan ve farklı amaçlarla kullanılan keten bitkisinin tohumları 4-6 milimetre uzunluğunda, yassı, kokusuz, parlak, kırmızımsı siyah renkli ve yüksek oranda yağ içerir ve lezzetlidir.

Keten tohumundan elde edilen keten yağı ise omega 3 yağ asitlerinden zengin tedaviyi destekleyici etkiye sahip bir yağdır. İçeriğindeki omega 3 yağ asitleri alfa linoleik asit formundadır. Özellikle et tüketmeyen kişilerde balığa alternatif bir besin maddesi olarak önerilen keten tohumu yağı içeriği sindirime uğradıktan sonra EPA ve DHA’ya dönüşür.

Düşük miktarda doymuş yağ asidi, yüksek oranda potasyum, magnezyum, çinko, sodyum, kalsiyum, E vitamini ve folik asit içeren keten tohumu yağı kalp hastalığı, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi kronik hastalıkların tedavisine yardımcı olur. Ayrıca keten tohumu yağı fiyat açısından uygun bir yağ çeşididir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:45.