IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 31 Mayıs 2023, 13:36   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Keten Tohumu Yağı Nasıl Çıkarılır?

Keten Tohumu Yağı Nasıl Çıkarılır?


Dış yüzeyi kalın selüloz tabakası ile çevrili olan keten tohumu, doğrudan tüketildiğinde mide enzimleri tarafından yeterince sindirilemez ve içeriğinde yer alan besleyici öğelerden yeterince faydalanılamaz. Keten tohumunun soğuk pres yöntemiyle sıkılarak yağı çıkarılır. Elde edilen keten tohumu yağı yüksek oranda doymamış ağ asisi ve düşük miktarda doymuş yağ asidi bulunur.

Keten tohumu yağının sağlığa etkilerinden yararlanabilmek için doğal bir ekstraksiyon yöntemi olan süperkritik karbondioksit ekstraksiyonu yöntemiyle elde edilmesi gerekir. Bu yöntem ile öğütülen keten tohumları ısıl işleme maruz kalmadıklarından dolayı tüm besleyici ve yararlı özellikleri bünyesinde barındırır.

Yüksek basınç altında gerçekleşen keten tohumu ektraksiyonunda solvent yani çözücü kullanılmadığı için saf ve organiktir. Keten tohumu yağının üretimi esnasında ısıl işlem uygulanırsa sanayide kullanılan bezir yağı oluşur. Bezir yağı insan sağlığı açısından oldukça tehlikeli bir yağdır. Sadece vernik ve boya yapımında kullanılır.
 
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:14.