14 Kasım 2021, 19:21 | #1 |
Sarımsaklı Limonlu Karides Tava
Sarımsaklı Limonlu Karides Tava Tarifi Malzemeler 2 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 500 gr Karides Soyulmuş pişirmeye hazır 2 adet Limon Birini dilimleyip diğerinin suyunu kullanacağız 3 diş Sarımsak dövülmüş 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber 2 Yemek Kaşığı Su veya tercihe bağlı olarak beyaz şarap 1 tutam Maydanoz İnce kıyılmış Tuz Talimatlar Orta ateşte büyük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritip zeytinyağını katın. Karidesleri yerleştirip tuz ve pul biber serpin ve her bir yüzünü yaklaşık 3 dk kadar pişirin. Sarımsak ve limon dilimlerini ilave edip sotelemeye devam edin. 1 dk kadar sonra su, (veya beyaz şarabı) 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım limon suyunu ilave edip nazikçe karıştırmaya devam edin. Güzelce karıştıktan sonra suyunu tamamen çekmeden ocaktan alın. Üzerine maydanoz serpip hafifçe karıştırıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
|
|
09 Mart 2023, 15:31 | #2 |
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapta yiyelim ama şarapsız olsun tadını bozuyo
________________
" ʟᴀ ɢᴀʟɪʙᴇ ɪʟʟᴀʟʟᴀʜ "
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|