Sarımsaklı Limonlu Karides Tava Tarifi
Malzemeler
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
500 gr Karides Soyulmuş pişirmeye hazır
2 adet Limon Birini dilimleyip diğerinin suyunu kullanacağız
3 diş Sarımsak dövülmüş
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
2 Yemek Kaşığı Su veya tercihe bağlı olarak beyaz şarap
1 tutam Maydanoz İnce kıyılmış
Tuz
Talimatlar
Orta ateşte büyük bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritip zeytinyağını katın. Karidesleri yerleştirip tuz ve pul biber serpin ve her bir yüzünü yaklaşık 3 dk kadar pişirin.
Sarımsak ve limon dilimlerini ilave edip sotelemeye devam edin. 1 dk kadar sonra su, (veya beyaz şarabı) 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım limon suyunu ilave edip nazikçe karıştırmaya devam edin.
Güzelce karıştıktan sonra suyunu tamamen çekmeden ocaktan alın. Üzerine maydanoz serpip hafifçe karıştırıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.