IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2021, 02:12   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çorba Ekmeğinde Ispanaklı Levrek



Çorba Ekmeğinde Ispanaklı Levrek



MALZEMELER

2 adet levreğin dilimlenmiş filetosu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam taze biberiye
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı tane karabiber, tuz

Ispanak için:

1 demet kıyılmış ıspanak
1 adet küçük boy küp doğranmış soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı krema
Tuz, karabiber

Üzeri için : Toz parmesan peyniri
Servis için : 4 adet hazır çorba ekmeği

YAPILIŞI
Tereyağını tavaya alıp eritin ve levrek filetoları yerleştirin. Biberiye, karabiber ve tuz ilave edip, iki taraflarını da pişirin. Kıyılmış sarmısağı ekleyip hafifçe karıştırın. Son olarak kremayı ekleyin ve balıkların üzerine dağıtarak tavanın kapağını kapatın. Ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakın. Ispanak için küp doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Kıyılmış ıspanak ve sarmısağı ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip ıspanak yumuşayana dek pişirin. Krema ilave edip ocağın altını kapatın.Çorba ekmeklerinin tam ortasından yuvarlak olacak şekilde kesin ve içini boşaltın. Ekmeklerin içine önce tuzunu ayarladığınız ıspanaklı harcı varsa suyu ile birlikte pay edin. Sonra balığı yerleştirip, parmesan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-6 dakika pişirip servis yapın.

PÜF NOKTASI
Balık çok hızlı şekilde piştiğinden, dağılmamasına özen gösterin

Alıntıdır.
________________

B
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:56.