19 Aralık 2022, 16:23 | #1 |
Leblebi Çorbası
Malzemeler 4 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı sarı leblebi 6 su bardağı et suyu 1 tutam tuz 1 tutam karabiber Kırmızı Yağ İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber Servis İçin: 4 dilim tost ekmeği Nasıl Yapılır? *Tost ekmeklerini ufak küpler halinde doğrayıp fırın tepsisine dizin ve 140 derecelik sıcak, fanlı fırında altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. *Leblebileri doğrayıcıda toz haline getirin. *Orta boy bir tencereyi ocağa koyun ve tereyağını erittikten sonra leblebi tozunu ekleyip 8-10 dakika kısık ateşte kavurun. *Leblebilerin rengi döndükten ve hafifçe koyulaştıktan sonra et suyunu ekleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. *Kıvam alan çorbaya tuz ve karabiber ekleyip ateşten alın. *Servis etmeden önce ufak bir tavada tereyağı ve sıvı yağı ısıtın içine toz kırmızı biber koyup karıştırıp ocaktan alın. *Çorbaları kaselere paylaştırın, biberli yağ gezdirin ve bolca kıtır ekmeklerden ekleyip servis edin. Afiyet olsun ~aLıntı~ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|