Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Aralık 2022, 16:23   #1
Vav
Kayıtlı Üye
Vav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Leblebi Çorbası

Malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sarı leblebi
6 su bardağı et suyu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Kırmızı Yağ İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Servis İçin:
4 dilim tost ekmeği



Nasıl Yapılır?
*Tost ekmeklerini ufak küpler halinde doğrayıp fırın tepsisine dizin ve 140 derecelik sıcak, fanlı fırında altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
*Leblebileri doğrayıcıda toz haline getirin.
*Orta boy bir tencereyi ocağa koyun ve tereyağını erittikten sonra leblebi tozunu ekleyip 8-10 dakika kısık ateşte kavurun.
*Leblebilerin rengi döndükten ve hafifçe koyulaştıktan sonra et suyunu ekleyin. Sürekli
karıştırarak kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
*Kıvam alan çorbaya tuz ve karabiber ekleyip ateşten alın.
*Servis etmeden önce ufak bir tavada tereyağı ve sıvı yağı ısıtın içine toz kırmızı biber koyup karıştırıp ocaktan alın.
*Çorbaları kaselere paylaştırın, biberli yağ gezdirin ve bolca kıtır ekmeklerden ekleyip servis edin. Afiyet olsun


~aLıntı~