IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Ağustos 2023, 16:28   #1
Standart Körili Karnıbahar Çorbası

Malzemeler
1 soğan
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy karnabahar
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı köri tozu
1 litre sıcak su
Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü
Tuz
Karabiber

Üzeri için
Kabak çekirdeği içi

Soğanı küp şeklinde doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Karnabaharları küçük parçalara ayırıp ekleyin ve birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.
Sıcak suyu ekleyip karnabaharlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. El blender’ı ile ezerek pürüzsüz hale getirin.
Ayrı bir tencerede rendelenmiş sarımsağı kalan zeytinyağı ile kavurun.
Köri tozunu ekleyip 1 dakika pişirin. Karnabahar püresini ekleyip yüksek ateşte kaynatın.
Hindistan cevizi sütünü ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Kaselere paylaştırıp üzerine kabak çekirdeği içi serpiştirdikten sonra sıcak servis yapın.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:38.