Körili Karnıbahar Çorbası
Malzemeler
1 soğan
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy karnabahar
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı köri tozu
1 litre sıcak su
Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Kabak çekirdeği içi
Soğanı küp şeklinde doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Karnabaharları küçük parçalara ayırıp ekleyin ve birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.
Sıcak suyu ekleyip karnabaharlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. El blender’ı ile ezerek pürüzsüz hale getirin.
Ayrı bir tencerede rendelenmiş sarımsağı kalan zeytinyağı ile kavurun.
Köri tozunu ekleyip 1 dakika pişirin. Karnabahar püresini ekleyip yüksek ateşte kaynatın.
Hindistan cevizi sütünü ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Kaselere paylaştırıp üzerine kabak çekirdeği içi serpiştirdikten sonra sıcak servis yapın.
|