IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Zeynep

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Haziran 2021, 13:40   #1
Standart Bahçe bakimi nasil yapilir? Püf noktalari nelerdir?

Bahçe Bakımı Nasıl Yapılır?
Bahçeniz eğer küçükse aşağıda vereceğimiz maddelerle bahçe bakımınızı kendiniz yapabilir veya bahçe bakımı kursuna katılabilirsiniz ancak bahçeniz büyükse sizlere tavsiyemiz bahçe bakımı hizmetleri alabileceğiniz bir firmayla çalışmak olacaktır.

Bahçe Bakımında Püf Noktalar Nelerdir?
Bahçe bakımının püf noktalarını bilirseniz doğru hamlelerle daha az çaba harcayarak daha çok verim elde edersiniz. Bahçe işleri ile uğraşmak tecrübeli insanlar için daha kolaydır, zira neye odaklanması gerektiğini daha iyi bilirler.

Bahçenizi İyi Tanıyın

İyi ve etkin bir bakım yapabilmek için öncelikle bahçemizi iyi tanımamız gerekmektedir yani bahçemizde bulunan her bitkiyi ve toprağın yapısını bilmemiz gerekmektedir.

Doğru Sulama Yapın

Sulamayı toprağın serin olduğu saatlerde yapın böylece buhar yoluyla su kaybının önüne geçmiş olursunuz. Çiçekli alanları eşit derecede nemli tutun. Ayrıca da çiçek ve bitkileri daima topraktan sulayın, yapraklarının su ile temas etmesini engelleyin bu şekilde küf vb. hastalıkların önüne geçmiş olursunuz. Eğer sürekli sulama yapamıyorsanız otomatik bir sulama sistemi kurulumunu yapmalısınız.

Çim Bakımını İhmal Etmeyin

Çim alanlarda en güzel ve doğal görüntü alabilmek tamamen sistemli çalışma ile gerçekleşir. Eğer yem yeşil bir çim istiyorsanız. 21:00-06:00 saatleri arasında sulama yapmalısınız ve çimi sıcak aylarda (26°C) üzerinde iki defa altında ise ayda bir defa biçmelisiniz. Biçim yaparken 3 te 1 ine kadar biçim yapmalısınız bu sayede de sararmaların önüne geçmiş olursunuz. Ayrıca en az yılda bir defada çimlerin havalandırmasını yapın. Havalandırma işleminde ucu sivri bir çubuğu alan içerisinde her adımda bir tane ve 10 cm toprağa girecek şekilde yapmanız yeterli olacaktır.

Bahçe Bakımı Ağaç Budama Ile Başlar

İbreli ağaçlarda budama yapılmaz. Çiçek ve çalı gruplarında ise şekil vermek için budama yapılabilir. Kuru dal ve yaprakları sürekli budayın. Çalı ve ağaç gruplarında çiçek var ise çiçek dönemi bitene kadar budama yapmayın.

Toprağı Havalandırmayı Ihmal Etmeyin

Kendinize zaman ayırın ve ayda bir gün bitki köküne temas etmeden toprağın 8 cm lik kısmını etkileyecek kadar çapalama yapın bu sizin gübre ve ilaçlama miktarınızın azalmasını sağlayacaktır.

İlaçlama Ve Gübreleme Yaparak Toprağı Besleyin

Bütün bitkilerde iklim ve çevresel etmenlerden dolayı hastalıklar gözükmektedir. Kulaktan dolma ilaç kullanımında uzak durun. Böceklenme, yaprakta yanma ve leke oluşumu gibi durumları gördüğünüz takdirde yakın açıdan fotoğraflarını çekerek uygun bir ziraat mühendisine danışın. Her ilaç her böceği yok etmez unutmayın. İlaçlama ve gübreleme yaparken güneşli havalarda yapmayın. Akşam saatlerinde ve rüzgarsız havalarda yapın.

Yumurta Kabuklarını Kullanın

Yumurta kabuklarını ezin ve bitki köklerine serpiştirin. Bu yaptığınız işlem kompost etkisi gösterecektir ve toprağa kalsiyum takviyesi yapmış olursunuz.

Yabani Otları Uzaklaştırın

Çim alan ve toprak üzerinde oluşan yabani otların büyümesine müsaade etmeyin ve kökünden topraktan çıkararak alandan uzaklaştırın. Bu işlem hem daha estetik görüntüye hem de topraktaki minarellerin sadece sizin bitkilerinize ulaşmasını sağlar.

Malç Ve Cüruf Kullanın

Çok yıllık bitkilerinizin altına malç (çam kabuğu) veya cüruf dökün. Bu işlem toprağınızın nemli kalmasını sağlar. Ancak malç ve cürufun altına geçirgen bir örtü sermeyi unutmayın. Toprağın hava almasını sağlayın. Malç nedir? Malçlama Nasıl Yapılır?

Bahçe Temizliği Yapın

Budama işlemi sonrası oluşan dalları öğütün ve uygun bir alanda eşit miktarda toprak ile karıştırın üzerine de 5 te 1 oranında yanmış hayvansal gübre katın ve homojen miktarda karıştırın. Elde ettiğiniz karışım muazzam bir gübredir ve bütün bitkilerinizin köklerine sonbaharda karıştırın. Bu sayede kış gübrelemelerini yapmış olacaksınız ve sert soğuklara karşı bitkileriniz daha dirençli olmasını sağlar.
FesLeğen bunu beğendi.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:05.