IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By ESinti
  • 1 Post By BoSs

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2021, 01:43   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bahçe Bakımı ve Çiçekler

Yaz geldiğinde en çok vakit geçirilen yerlerden biri de bahçelerdir. Çalışanlar için şehrin stresini atmak, emekliler ise yeni bir hobi yeri olarak bahçeleri kullanıyor. Bahçeleri neler güzelleştir diye sorsam ilk sırada ne olduğunu herkes az çok tahmin edebiliyordur; bahçe bitkileri

Bahçe bitkileri, bahçelerin her zaman cıvıl cıvıl, renkli ve huzurlu görünmesini sağlar. Onların arasında dolaşmak, kahvenizi yudumlarken seyre dalmak keyiflidir. Ancak eğer doğru bakımı yapmazsanız boyunlarını bükerler ve bu sefer de onları izlemek üzücü bir hal alır.


Yeni trend: Hobi Bahçeleri

Bahçelerinizi renklendirmeniz için bakımı kolay olan bahçe bitkileri kullanmak size büyük kolaylık sağlayabilir. Düzgün bir bahçe dekorasyonu ve birbirinden renkli bahçe çiçekleri ile bahçeniz sizin için bir huzur yuvasına dönüşebilir. Bu yazımızda bahçenizde size huzur verecek bakımı ve dikimi en kolay olan bahçe bitkilerini sizin için bir araya topladık. İşte en güzel ve en özel bahçe çiçekleri…

Ortanca
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Muhteşem görünüşüyle bilinen ortancalar her bahçenin vazgeçilmezleri arasındadır. Çok soğuk ve çok sıcak havanın yaramadığı Ortancaları özellikle yazın susuz bırakmamak gerekiyor. Haftada en az iki gün sulamayı sakın unutmamak lazım.

Kökten ayırma yöntemi ile kolayca çoğaltabileceğiniz ortancalar ışıklı ortamlardan hoşlanırlar. Rengarenk olan ortacalar bahçenizi zenginleştirirler. Renkli çiçeklenmesi toprakla doğrudan orantılıdır. Garip değil mi? Hemen açıklayalım. Toprak asitli ise mavi renkli ortancalar elde edebilirsiniz, eğer alkalik özellikli bir toprak kullanırsanız da pembe tonlu ortancalar elde edersiniz. Anlayacağınız toprağın pH derecesi değiştikçe ortancanın rengi değişebilir.


Karanfil

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Birçok türü bulunan karanfil çiçeğinin en ünlü türü bahçe karanfilidir. Su ile arası pek olmayan karanfiller her gün birkaç saat güneş görmeyi severler. Çok sıcak yaz aylarında sulamayı biraz artırabilirsiniz. İlkbahar ve sonbaharda çiçek açan karanfilleri saksıda da yetiştirebilirsiniz. Bütün sene boyunca yetiştirilebilen pembe, beyaz, kırmızı sarı ve yeşil renkli çiçekleri olan Karanfil, park ve bahçe çiçekleri isimleri dendiğinde ilk akla gelenlerdendir.


Sardunya

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tam anlamıyla bir yaz çiçeği olan sardunya hem bahçenizde hem de saksı da yetiştirilmeye uygun bir çiçek. Güneş ışığını doğrudan istemeyenler sardunyaları 11-12 derecenin altı pek yaramıyor. Yaz aylarında ise haftada en az iki kez sulamanız gerekiyor.
Evde yapılan doğal gübreleri pek seven sardunya, nisan ve mayıs aylarında çiçeklenmeye başlayarak yaz boyu çiçeklerini korurlar. Bahçede yetiştirdiğiniz sardunyaları ardından toprak saksılara alarak evlerinizde de bakımını yapabilirsiniz.


Lavanta

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Lavantanın mükemmel kokusunu bilmeyen yoktur. Kokusu ile meşhur lavantalar bahçe çiçekleri arasında göz bebeğiniz olacak. Lavantalar her türlü hava şartlarına dayanıklı olduğundan bahçenizde kesinlikle yer alması gereken bitkilerin başında geliyor. Ülkemizde hem toprak hem de iklim şartları bakımından Akdeniz bölgesinde ağırlıklı olarak yetiştirilen lavanta güneşten hoşlanan bir bitki. Ayrıca bahçenizin mis gibi kokmasına da sebep olacaktır.

Lavanta ayrıca çok fazla bakım isteyen bir bitki de değil.Düzenli sulamasını yapıp yaklaşık 2 – 3 senede bir de ahır gübresi ile besledikten sonra verimli çiçekler elde edebilirsiniz. Uzun ömürlü bahçe çiçekleri arasında olan lavantalar, her bahçeye gereken misafirlerdendir.
BoSs bunu beğendi.
 
Alt 30 Haziran 2021, 01:52   #2
...HÜKÜMSÜZ...
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Lavanta bayilirim.bahce ile uğraşmak güzel oluyor kafa rahatlatıyor emeğine saglikkk

ESinti bunu beğendi.
________________

Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem.



İLLEGALİ SEVİN



E-İMZALIDIR


www.İrcForumu.org
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:16.