IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2022, 05:32   #1
Standart Bahçeyi ilkbahara ve yaza nasıl hazırlarız?



Bahçeyi ilkbahara ve yaza nasıl hazırlarız?

Bu dönemde özellikle; bitki ve çiçeklerin nefes almalarını sağlamak çok önemli. Çiçekler bu dönemde her zamankinden daha çok ek besine ihtiyaç duyarlar. Çiçekler bu dönemde adeta yeniden doğar. Çiçekleri her sulamada ek besinlerle beslemek, onları güçlü ve rengârenk yapar. Çimler içinse bahar döneminde gübreleme yapmak gerekli.
Bu dönemde toprağın nefes almasını sağlamak gerekiyor. Bitkinin ömrünü uzatmak için toprağı dikimden önce havalandırmalıyız. Çeşitli bahçe aletleri ile bunu sağlayabiliyoruz. Toprağa yapılacak her işlem, aslında bitki ve çiçeklerin daha rahat büyümelerine yardımcı oluyor. Havalandırılan bir toprakta büyüyen çiçek, rahat ve daha sağlıklı yetişiyor.
Bahçelerin temizliği bu dönemdeki bir diğer önemli husus. Kışın soğuktan, yağmur ve çamurdan etkilenen ve sertleştiği için hava alma özelliğini kaybeden toprağınızı
çapa ile havalandırarak işe başlayabilirsiniz. Öncelikle toprağınızı bel küreği yardımıyla havalandırmalısınız. Bu işlemi yaklaşık bir kürek derinliğinde yapmalısınız. İnce kısımlarda ve büyük parçaların dağıtılmasında ise çapa aleti kullanabilirsiniz. Havalandırma sonrasında, toprağın kış aylarında kaybettiği azot, fosfor ve potasyum gibi temel elementleri alabilmeleri için gübreleme yapmanız gerekir.


Kaynak: Centaur Dergisi
________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:46.