IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Bahçe Bakımı ve Çiçekler (https://www.ircforumu.org/bahce-bakimi-ve-cicekler/)
-   -   Bahçeyi ilkbahara ve yaza nasıl hazırlarız? (https://www.ircforumu.org/bahce-bakimi-ve-cicekler/41019-bahceyi-ilkbahara-ve-yaza-nasil-hazirlariz.html)

KahKaha 10 Mart 2022 05:32

Bahçeyi ilkbahara ve yaza nasıl hazırlarız?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bahçeyi ilkbahara ve yaza nasıl hazırlarız?

Bu dönemde özellikle; bitki ve çiçeklerin nefes almalarını sağlamak çok önemli. Çiçekler bu dönemde her zamankinden daha çok ek besine ihtiyaç duyarlar. Çiçekler bu dönemde adeta yeniden doğar. Çiçekleri her sulamada ek besinlerle beslemek, onları güçlü ve rengârenk yapar. Çimler içinse bahar döneminde gübreleme yapmak gerekli.
Bu dönemde toprağın nefes almasını sağlamak gerekiyor. Bitkinin ömrünü uzatmak için toprağı dikimden önce havalandırmalıyız. Çeşitli bahçe aletleri ile bunu sağlayabiliyoruz. Toprağa yapılacak her işlem, aslında bitki ve çiçeklerin daha rahat büyümelerine yardımcı oluyor. Havalandırılan bir toprakta büyüyen çiçek, rahat ve daha sağlıklı yetişiyor.
Bahçelerin temizliği bu dönemdeki bir diğer önemli husus. Kışın soğuktan, yağmur ve çamurdan etkilenen ve sertleştiği için hava alma özelliğini kaybeden toprağınızı
çapa ile havalandırarak işe başlayabilirsiniz. Öncelikle toprağınızı bel küreği yardımıyla havalandırmalısınız. Bu işlemi yaklaşık bir kürek derinliğinde yapmalısınız. İnce kısımlarda ve büyük parçaların dağıtılmasında ise çapa aleti kullanabilirsiniz. Havalandırma sonrasında, toprağın kış aylarında kaybettiği azot, fosfor ve potasyum gibi temel elementleri alabilmeleri için gübreleme yapmanız gerekir.


Kaynak: Centaur Dergisi


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.