Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ağustos 2021, 18:24   #1
DeLLy
Kayıtlı Üye
DeLLy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ircforumuicon (1) Sıvı Yağlı Açma Tarifi

Sıvı Yağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


1
su bardağı
ılık süt
1
paket
instant maya
(10 g)
3
yemek kaşığı
toz şeker
1
su bardağı
ılık su
1
su bardağı
sıvı yağ
2
adet
yumurta beyazı
1
tatlı kaşığı
tuz
7
su bardağı
un
2
adet
yumurta sarısı

Sıvı Yağlı Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

Süt, maya ve şekeri karıştırın. Su, sıvı yağ ve yumurta beyazlarını ekleyip çırpın. Tuzu ve kontrollü bir şekilde unu ekleyip karıştırın.
Hamur kıvam almaya başladığında kabın içinde hafifçe yoğurun ve streç filmle sarıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamurdan mandalina boyutlarında bezeler kopartın ve elinizde yoğurup silindir şeritler halinde uzatın. İki şeridi birbirine burgu şeklinde sarın ve iki uçtan birleştirip açma şeklini verin.
15 dakika tepside dinlendirin. Ardından yumurta sarısı sürün ve 190 derecede 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir süre dinlendirin. Ardından afiyetle tüketin!

Konu DeLLy tarafından (24 Ağustos 2021 Saat 15:08 ) değiştirilmiştir..