Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Nisan 2023, 20:51   #1
Alisa
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yumurta Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

6 adet katı haşlanmış yumurta (sayısı artırılabilir)
1 su bardağı pancar suyu (hazır satılan pancar turşusu suyunu kullandım)
Yarım su bardağı sirke
1 adet küçük soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Yumurta Turşusu Tarifi Yapılışı
Yumurtalar katı haşlanır,soyulur ve uygun bir kavanoza yerleştirilir.
Küçük bir tencerede pancar suyu,sirke,tuz,ince doğranmış soğan ve sarımsak 10 dk kaynatılır.
İyice soğuduktan sonra kavanozdaki yumurtaların üzerini örtecek şekilde eklenir ve kapağı sıkıca kapanır.
Buzdolabında beklettiğiniz turşuyu 2-3 gün sonra yiyebilirsiniz… Afiyet olsun
________________

Sanalı bıraktım..