Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Aralık 2022, 19:01   #1
Vav
Kayıtlı Üye
Vav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Mantar Diblesi

Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
500 gram kültür mantarı(doğranmış)
1 çay bardağı baldo pirinç(yıkanmış)
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı sıcak su
1 tutam kıyılmış maydanoz



Nasıl Yapılır?
*Pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Soğanı da ilave edip 3-4 dakika kavurun.
*Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
*Doğranmış mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
*Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyunu ekleyin ve kapağını kapatıp 10 dakika pişmeye bırakın.
*Demlendikten sonra servis tabağına alıp maydanoz serpiştirin ve afiyetle tüketin..


^aLıntı^