IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2023, 17:01   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Waffle Tarihçesi

Waffle Tarihçesi



Waffle, Belçika asıllı bir hamur tatlısıdır. Üzerinde erimiş çikolata (pralin), krem şanti ve taze meyveler ile servis yapılan waffle, Belçika'da "Brüksel usulü" olarak adlandırılır. Yine Belçika'nın bir kenti olan Liège ise waffle hamurunun tek başına fırından çıktığı haliyle yenmesine verilen addır. Hamuru biraz daha altın sarısındadır, kremalize olan şekerin gevrekliği hamurun üstünde tadılabilir. Belçika usulü waffle hamuru dikdörtgen, Liège usulü ise uçları erimiş dikdörtgen görünümündedir. Her ikisi de kare şeklindeki derin çukur gözenekleri ile meşhurdur. Bu gözeneklerin derinlikleri 1 cm'yi bulur.



Waffle sade, ayrıca tereyağı, çikolata, süt reçeli, meyveler, bal, reçel veya jöleler, çikolatalı krema, fıstık ezmesi, akçaağaç şurubu, çikolata şurubu, karamel, krem şanti, pudra şekeri gibi tostlarla yenebilir:

Bir waffle, iki plaka arasında pişirilmiş, karakteristik boyut, şekil ve yüzey izlenimli şekillendirilmiş, mayalanmış bulamaç veya hamurdan yapılmış bir tabaktır. Kullanılan gofret demiri ve tarif türüne göre birçok varyasyon vardır.
Waffleler dünya çapında, özellikle de Belçika'da, bir düzineden fazla bölgesel çeşidi bulunarak yenir. Gofretler ticari olarak önceden hazırlanır ve dondurulduktan sonra taze veya basitçe ısıtılabilir.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:07.