IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2023, 16:51   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Karadeniz Bölgesi Balık

Karadeniz Bölgesi Balık



Balık cenneti Karadeniz’de yenilecek etli yemekleri soracak olsaydınız hiç düşünmeden Hamsiz buğulama ile Akçaabat köftesi derdim. Hamsinin domates, soğan, biber ve limon suyu ile harmanlanıp fırına verildiği bu yemek sizi hamsiye bir daha aşık edecek. Birçok köftede olduğu gibi yine ekmeğin kullanıldığı bu köfteyi lezzetli yapan şey ise dananın en lezzetli kısmı olan kaburgasından alınan yağlı ettir. Gerdan etinin de kullanıldığı bu köftenin harcından ekmek, biber, soğan ve baharatın kullanılması ile ortaya çıkan eşsiz tat, iştahınızı daha çok açacak.

Et yerine başka bir şey yesek diyorsanız tabi ki seçeneklerimiz var. Dilbe fasulyeli pilav ve mercimekli dolma bunlardan bazıları. Taze fasulye ve pirincin fındık yağında domates ve soğanla pişirildiği bu yemeği yemeden gitmemelisiniz. Ayrıca asma yaprağına konulan mercimek ve pirinçle yapılan mercimek dolması da eşsiz bir tat bırakacatır.

Tatlı ne var diye soracak olursanız da Amasya’nın leziz tatlısı unutma beni adı gibi size kendini unutturmayacak cinsten bir lezzet sunyor.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:55.