15 Eylül 2021, 13:02 | #1 |
Yöresel Elazığ Harput Köftesi Tarifi
Harput Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 500 gram dana kıyma 1 su bardağı ince bulgur 1 adet rendelenmiş soğan 1/2 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru reyhan 1 adet yumurta Sosu için: 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan 2 su bardağı su Harput Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kasede kıyma, ince bulgur, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz, pul biber, kuru reyhan ve yumurtayı karıştırarak, yoğurun. Misket köfte büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve üzerine salçayı ilave ederek kavurun. Üzerine kuru reyhanı da ekleyip kavurduktan sonra suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayan salçalı suyun içerisine köfteleri ekleyin ve bulgurlar şişene kadar pişirin. Pişen köfteleri servis tabağına alın ve suyu ile birlikte servis edin. Dilerseniz taze reyhan veya maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz. Alıntı
________________
Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|