15 Eylül 2021, 13:02
|
#1
|
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
|
Yöresel Elazığ Harput Köftesi Tarifi
Harput Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
500
gram
dana kıyma
1
su bardağı
ince bulgur
1
adet
rendelenmiş soğan
1/2
demet
maydanoz
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
pul biber
1
tatlı kaşığı
kuru reyhan
1
adet
yumurta
Sosu için:
2
yemek kaşığı
sıvı yağ
1
yemek kaşığı
domates salçası
1
tatlı kaşığı
kurutulmuş reyhan
2
su bardağı
su
Harput Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir kasede kıyma, ince bulgur, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz, pul biber, kuru reyhan ve yumurtayı karıştırarak, yoğurun.
Misket köfte büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
Bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve üzerine salçayı ilave ederek kavurun.
Üzerine kuru reyhanı da ekleyip kavurduktan sonra suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynayan salçalı suyun içerisine köfteleri ekleyin ve bulgurlar şişene kadar pişirin.
Pişen köfteleri servis tabağına alın ve suyu ile birlikte servis edin. Dilerseniz taze reyhan veya maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Alıntı
________________
Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
|
|
|