IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Ecem12

 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2021, 15:16   #1
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart BurSa YöreseL Cantık Tarifi



Cantık Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin:
2
su bardağı
su
(ılık)
1
çay bardağı
süt
1
paket
instant maya (10 gram)
1
tatl kaşığı
toz şeker
1
yemek kaşığı (silme)
tuz (azaltıp arttırılabilir)
1/2
çay bardağı
sıvı yağ
1
adet
yumurta beyazı
5
su bardağı
un
Hamuru Toparlamak İçin:
4
yemek kaşığı
un
Kıymalı Harcı İçin:
300
gram
kıyma
2
adet
kuru soğan
(küp doğranmış)
1
adet
kapya biber
(küçük küpler halinde doğranmış)
6
adet
yeşil köy biberi
(ince doğranmış)
2
adet
domates
(küp doğranmış)
1/4
demet
maydanoz
(ince kıyılmış)
1
tatlı kaşığı
karabiber
1/2
yemek kaşığı
kuru kekik
1
çay kaşığı
kimyon
1
yemek kaşığı
tereyağı
Kenarları İçin:
1
adet
yumurta sarısı

Cantık Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir kapta maya, toz şeker, ılık su ve sütü karıştırın. Karışımın üzerini kapatıp mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekletin.
5 dakika beklettikten sonra, üzerine yumurta akını, sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştırın.
Ayrı bir geniş kaba unu ortası havuz olacak şekilde açın. Sıvı karışımı üzerine ekleyin ve yoğurun.
Homojen bir karışım haline gelen hamurun üzerini streç ile kapatın ve mayalanması için 45 dakika bekleyin.
Kıymalı harcın tüm malzemesini bir kapta karıştırın.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve unlu tezgahta bezeleri yuvarlayın.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine birbirlerine yapışmayacak uzaklıkta dizin.
Elinizi yağlayın ve her bezeyi kenarları yüksek kalacak şekilde parmaklarınızla açın.
Kıymalı harcı hamurların ortasına koyun ve dağıtın.
Bir fırça yardımıyla yumurta sarısını hamurların kenarlarına sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ve servis edin.

Cantık Tarifinin Servis Önerisi
Yanında bol köpüklü ayran nefis olur!

Alıntı
Hesna bunu beğendi.
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 
Alt 13 Eylül 2021, 16:54   #2
🌱
Hesna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bursa’da cantık yemek isteyene Acı Dayı öneririm

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:01.