10 Eylül 2021, 18:07 | #1 |
Tokat Yöresel Etli Yaprak Sarması Tarifi
Tokat Etli Sarması Tarifi İçin Malzemeler 6 takım salamura asma yaprağı 1/2 kilogram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık) 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası 1/2 çay bardağı riviera zeytinyağı 2 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı kuru fesleğen 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber(isteğe bağlı) 1 çay bardağı ince bulgur Tokat Etli Sarması Tarifinin Püf Noktası Yaprakların erimemesi patlamaması ve sarmalarınızın dağılmaması için suda tuzunu çıkarırken mutlaka soğuk su kullanın. Eğer tokat sarması kullanırsanız çok daha lezzetli olacaktır. Tokat Etli Sarması Tarifinin Pişirme Önerisi Pişirme tenceresi toprak güveç olursa da tadına doyum olmaz. Tokat Etli Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? 6-7 takım yaprağı derin bir kaba koyun. Soğuk su ile bir güzel yıkayın ve suyunu süzün. Yıkadıktan sonra kaba soğuk su doldurun ve tuzu çıkana kadar bekletin. Arada suyunu değiştirin. Tuzu çıkan yapraklarınızı sıkın ve kenara alın. İçi için bütün malzemeleri büyük bir kase içinde güzelce karıştırın. İç harcın daha yumuşak olması için göz kararı biraz da su ekleyin. Rahat bir yere geçin ve minik minik, kare kare, sabırla iç harçtan yaprakların ortasına koyup sarın. Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine göz kararı su ekleyerek kaynamaya çıktıktan sonra kısık ateşte pişirebilirsiniz. Afiyet olsun. Tokat Etli Sarması Tarifinin Servis Önerisi Tane tane pişmiş pirinç pilavının üzerinde servis edilir. Sade olarak da servis yapabilirsiniz. Alıntıdır
________________
Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|