IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumu.org/yoresel-yemekler/)
-   -   Tokat Yöresel Etli Yaprak Sarması Tarifi (https://www.ircforumu.org/yoresel-yemekler/16389-tokat-yoresel-etli-yaprak-sarmasi-tarifi.html)

Ecem12 10 Eylül 2021 18:07

Tokat Yöresel Etli Yaprak Sarması Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tokat Etli Sarması Tarifi İçin Malzemeler
6
takım
salamura asma yaprağı
1/2
kilogram
kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
1
tepeleme yemek kaşığı
domates salçası
1/2
çay bardağı
riviera zeytinyağı
2
tatlı kaşığı
kuru nane
1
çay kaşığı
kuru fesleğen
1.5
tatlı kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
pul biber(isteğe bağlı)
1
çay bardağı
ince bulgur

Tokat Etli Sarması Tarifinin Püf Noktası
Yaprakların erimemesi patlamaması ve sarmalarınızın dağılmaması için suda tuzunu çıkarırken mutlaka soğuk su kullanın. Eğer tokat sarması kullanırsanız çok daha lezzetli olacaktır.


Tokat Etli Sarması Tarifinin Pişirme Önerisi
Pişirme tenceresi toprak güveç olursa da tadına doyum olmaz.


Tokat Etli Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
6-7 takım yaprağı derin bir kaba koyun. Soğuk su ile bir güzel yıkayın ve suyunu süzün.
Yıkadıktan sonra kaba soğuk su doldurun ve tuzu çıkana kadar bekletin. Arada suyunu değiştirin.
Tuzu çıkan yapraklarınızı sıkın ve kenara alın.
İçi için bütün malzemeleri büyük bir kase içinde güzelce karıştırın.
İç harcın daha yumuşak olması için göz kararı biraz da su ekleyin.
Rahat bir yere geçin ve minik minik, kare kare, sabırla iç harçtan yaprakların ortasına koyup sarın.
Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine göz kararı su ekleyerek kaynamaya çıktıktan sonra kısık ateşte pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tokat Etli Sarması Tarifinin Servis Önerisi
Tane tane pişmiş pirinç pilavının üzerinde servis edilir. Sade olarak da servis yapabilirsiniz.
Alıntıdır


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.