IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2021, 17:51   #1
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Zonguldak Yöresel Tirit Tarifi



Zonguldak’ta Kurban Bayram’ının geleneksel yemeği
haline getirilen Tirit yemeği, yufkanın dilediğiniz et çeşidi ile
harika uyumunu tadacağınız muhteşem bir yemek. Hem göze
hem mideye hitap eden bu yemek şehre yolu düşenlerin mutlaka
tatması gereken bir lezzet.

Tirit Malzemeleri

3 adet lavaş pide (İnce ve yassı olandan)
2 orta boy soğan (Piyaz doğranmış)
2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salası
Tuz
Kırmızı pul biber
2 su bardağı et suyu
500 g dana eti
Karabiber

Tirit Yapılışı

Dana etini iyice ısıtılmış tencereye aktarın. 2 bardak sıcak suyu ekleyin.
Eti bu suyun içinde, orta ateşte suyunu çekene kadar haşlamaya bırakın. Suyunu çekince tereyağını, tuzu ve karabiberi ilave edin.
Birkaç dakika kavurup ocaktan alın. Et soğuyunca ince ince didikleyin. Sıvı yağı ısıtıp soğanı ve sarımsakları kavurun.
Tuzu, salçayı ve baharatını ekleyin. 5 dakika daha kavurun.
Yufkaları 200 dereceye ayarlı fırında, kıtırlaşana kadar kızartın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp servis tabağına yerleştirin.
Et suyunu ısıtın ve ekmeklerin üzerine gezdirerek dökün. Ardından soğanlı salçayı yayın. En son didiklenmiş eti de serpip hemen servis yapın.

Alıntıdır
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.

Konu Ecem12 tarafından (10 Eylül 2021 Saat 19:06 ) değiştirilmiştir..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:51.