IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Temmuz 2021, 01:20   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Fıstık Gibi (1970) Sadri Alışık, Feri Cansel, Yusuf Sezgin




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Yapım:1970 ~ Türkiye
Tür:Komedi, Macera
Yönetmen:Hulki Saner
Senaryo:Hulki Saner
Yapımcı:Hulki Saner
Görüntü Yönetmeni:Mengü Yeğin
Süre : 75 dk.
Oyuncular: Sadri Alışık, Yusuf Sezgin, Feri Cansel, Avni Dilligil, Mualla Sürer, Renan Fosforoğlu, Cevat Kurtuluş, Asım Nipton, M.Ali Akpınar, Süheyl Eğriboz, Hakkı Kıvanç, Orhan Aykanat, Niyazi Vanlı

Konu: Mafyanın adamları kendilerini ihbar eden adamlardan birini gazinoyu basarak öldürürler, arkalarında şahit bırakmamak için herkesi öldürürler, Naci ile Fikret gizlemişlerdir. Fakat yakalanırlar. Bir şey görmediklerini söylerler. Mafya lideri bunları daha önceden tanımaktadır. Naci ile Fikret kaçarlar. Polis sirenlerini duyan adamlar kovalamazlar. Naci ile Fikret yakalanmamak için bir çıkış yolu ararlar. Naci ve Fikret yine işsiz kalmış, yeni iş peşine düşmüşlerdir. Naci gazetede, Mavi Kelebekler, saz heyetine bir akordeoncu ve darbukacı alınacağını okur, bu işe koşa, koşa gidip müracaat ederler. Ama patron Rıza onları görünce katıla, katıla gülmeye başlar. Bu saz heyetinin yalnız kadınlardan oluştuğunu, Kuşadası’nda bir otelin açılışına bu grubun gideceğini anlatır. Katiller onları tanıdıkları için 24 saat içinde yakalayıp öldürme kararını verirler. Naci ve Fikret kılık değiştirelim, sakal bırakalım diye düşünürlerken akıllarına saz heyetine aranan iki kadın gelir. Naciye ile Fikriye adı altında İzmir vapurundadırlar. Tam kamaralarını ararken güzel bir genç kızla karşılaşırlar. Bu solist Gülten’dir. Koroyu idare eden Bedia Hanım kızlara hem kamara numaralarını vermekte, hem de bazı kuralları hatırlatmaktadır. Kızlar Fikret’i heyecanlandırmıştır. Naci ona devamlı. Ben kızım, ben kızım dersen kendini onlar gibi görürsün, diye tembih eder. Kendisi de uzun saçlı, buğulu siyah gözü ile Gülten’e hayran olmuştur. Bir gün gizli sigara içen Gülten, sigara paketini düşürür. Bu kabahati Fikriye üstüne alır. Gece odasına gelen Gülten, Fikriye’ye sigara olayını aldığı için teşekkür eder. Gazinoda villaya gitmeyi kabul etmeyen Fikriye orkestra eşliğinde Avni bey ile dans etmektedir. Avni Bey hayatından çok memnundur. Gazinoyu kapatmıştır. Otele eski katil patron ve adamları gelmiştir. Naciye ve Fikriye onları görür. Adamlar da onları o kılıkta bile tanımışlardır. Tam yakalayıp götürürlerken, bizimkiler kaçar. Odalarında toparlanmaktadırlar. Naciye, Gülten’i odasından erkek sesiyle telefonla arar ve iş için hemen İstanbul’a gideceğini söyleyip veda eder. Bu arada gangsterler Fikriye ile Naciye’yi yine görmüş ve kovalamaya başarmışlardır. Dans pistine kaçan bizimkiler figürler arasında onları tekmeleyip durmaktadırlar. O sırada Avni Bey gelir, ateş etmeye başlar. Gülten de dışarıdadır, hep beraber arabaya binerler. Naciye peruğunu çıkarır. Ben kumarbaz, beş parasız, yalancının biriyim, dedikçe, Gülten tek bir şeyimiz var, o da aşkımız, diye mutluluktan uçmaktadır.
Fikriye abrayı kullanan Nuri Bey’in yanında devamlı kendisi ile ilgili kötü şeyler söyler. Sigara içtiğini, kötü mazisini anlatır. Avni Bey hep, kabulümsün demektedir. Peruğu çıkarıp , ama ben erkeğim hem de sapına kadar, deyince, Avni Bey ,o kadar kusur kadı kızında da bulunur, deyip arabayı sürer..


alıntı
 
Alt 12 Aralık 2023, 03:08   #2
Kayıtlı Üye
hacistar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

teşekkürler

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:44.