IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Yemek Tarifleri En güzel yemek tariflerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2023, 20:50   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Nektarin çağlası turşusu

Müjgan Yurtseven'den hazırlaması pratik, tek başına veya salataların üzerinde garnitür olarak kullanabileceğiniz çağla turşusu tarifi!

Nektarin, şeftali veya kayısı çağlalarından herhangi biriyle yapabileceğiniz leziz turşu için çağlaların iç çekirdeklerinin sertleşmemiş ve küçük boyda olanlarından seçmenizi öneririm.

Malzemeler:
- 750 gr nektarin çağlası
- 1 tepeleme yemek kaşığı kaya tuzu
- 10 diş sarımsak
- 3 dilim limon
- Yarım su bardağı üzüm sirkesi
- Kaynar su
- 1,5 litrelik cam kavanoz





Yapılışı:
1) Çağlaları bol suda yıkayıp kenarlarına bıçakla çizikler atın.

2) Kavanoza çağlaları, aralara sarımsaklar ve limon dilimlerinden 2 tanesini yerleştirin.

3) Kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin, kaynar suyu çağlaların üzerini aşacak gibi ilave ederek en üstüne bir dilim limonu yerleştirin, kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin (soğuyana kadar bu şekilde bekletin).

4) Serin ve kapalı dolapta yaklaşık 10 gün sonra çağla turşusu yemeye hazır hale gelecektir.





Afiyetle tüketmeniz dileğiyle..


- Müjgan Yurtseven -
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:00.