18 Aralık 2022, 19:16 | #1 |
Zeytinyağlı Pırasa
Malzemeler 4 adet orta boy pırasa 2 adet orta boy havuç 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet limon suyu 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 su bardağı su 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 çay kaşığı tuz Nasıl Yapılır? *Dış kabuklarını ve kök kısımlarını ayıkladığınız pırasaları bol suda yıkadıktan sonra verev şeklinde doğrayın. *Kabuğunu soyduktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye kestiğiniz havuçları pırasalarla uyumlu olacak şekilde kesin. *Geniş tabanlı bir tencereye sırasıyla; doğranmış pırasa ve havuçları yerleştirin. Duruladıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri üzerlerine serpiştirin. Zeytinyağın yarısını ekleyerek hafifçe kavurun. *Bir bardakta portakal suyu,limon ve suyu birleştirin. Ardından tenceredeki pırasaların üzerine ekleyin. *Toz şeker ve tuzunu ilave ederek hafifçe karıştırın. *Üzerine zeytinyağı gezdirdiğiniz pırasayı, kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. *Arzuya göre ılık ya da soğuk olarak limon dilimleri eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.. ^aLıntı^ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|