Mantar Diblesi
Malzemeler 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 2 adet soğan (yemeklik doğranmış) 500 gram kültür mantarı(doğranmış) 1 çay bardağı baldo pirinç(yıkanmış) 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1,5 su bardağı sıcak su 1 tutam kıyılmış maydanoz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Nasıl Yapılır? *Pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Soğanı da ilave edip 3-4 dakika kavurun. *Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. *Doğranmış mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. *Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyunu ekleyin ve kapağını kapatıp 10 dakika pişmeye bırakın. *Demlendikten sonra servis tabağına alıp maydanoz serpiştirin ve afiyetle tüketin.. ^aLıntı^ |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:47. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.