Patates MantıSı
Malzemeler Patates Çanağı İçin: 3 adet patates(haşlanmış) 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1/2 demet maydanoz(kıyılmış) Kıymalı Harç İçin: 250 gram dana kıyma 1 adet soğan(doğranmış) 2 adet domates(rendelenmiş) 1/2 demet maydanoz (arzuya göre)(kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) 1 çay kaşığı karabiber 1/2 çay bardağı sıvı yağ Üzeri İçin: 1 su bardağı çırpılmış yoğurt(arzuya göre sarımsaklı) 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates püresi 1 tatlı kaşığı nane [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Nasıl Yapılır? *Haşlanmış patatesleri bir kasede püre haline getirin. *Tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozları da patatesin üzerine ilave edip iyice karıştırın. *Hazırladığınız patates püresinden, cevizden biraz daha büyük parçalar alarak yuvarlayın. *Ortasına parmağınızla bastırıp çanak şeklini verin ve servis tabağına alın. *Bir tavada sıvıyağını kızdırın. Üzerine soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. *Kıymayı da ekledikten sonra suyunu salıp çekene kadar kavurun. *Rendelenmiş domatesleri kıymalı harcın içerisine ekleyip baharatlarını koyun. *Kıymalı harcı ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. *Kıymalı harcı patates çanaklarının içerisine doldurun. *Çırpılmış yoğurdu patateslerin üzerine birer kaşık ekleyip, bir tavada kızdırdığınız tereyağ, domates püresi ve kuru naneyi üzerine dökerek servis edin. ^aLıntı^ |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:36. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.